T-Mobile bygger mobil annonsenhet, nysatsning från teleoperatören

In Android, CXM, iPad, iPhone, mCommerce, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Samtidigt som du var på semester har en av världens absolut största mobiloperatörer, T-Mobile / Sprint, sjösatt en strategiförändring och egen jättesatsning på ”adtech” och innovativ mobil annonsering.

T-Mobile köpte nyligen upp PushSpring. En startup grundad för bara fem år sedan i Seattle som jobbar med främst mobil annonsering och push notifieringar.

PushSpring ska ge mobiloperatören en stark grund inom annonsteknologi och ge dess användare bättre transparens. T-Mobile har tidigare uttryck ett intresse för att beefa upp egna marketing och martech avdelningen med nyrekryteringar kunniga inom teknik som Google Ad Manager och öppna annons/programmatic verktyg.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Adobes nya favoritkunder inom CMS och e-handel 2023

T-Mobile tjänar idag inga direkta pengar på annonsering, men det kanske kan komma att förändras inom kort. Denna typ av verksamhetsexpansion är även aktuell i Sverige, när Telia försöker ta över hela Bonnier Broadcasting och bli en innehållsägare av rang. Inspirerat av t ex brittiska BT, som äger rättigheterna till Premier League. Som de gav hela 4,464 miljarder pund för att visa från 2019/20 tilll 2021/22 tillsammans med Sky Sports. Totalt 160 Premier League matcher.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Prada inleder omfattande samarbete med Adobe Experience Cloud
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss