Teknikvalen från Tele2 följer inte med i Penny nya webb och mobil/bredbands-app

In Nyheter, Adobe Commerce / Magento, Android, Contentful, CXM, E-handel, Headless / Decoupled CMS, iPhone, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Amazon Sverige är riktigt nära nu. MKSE Amazon är nyhetssektionen där vi samlar allt om vad det kommer innebära för våra svenska företag.

Läs mer.
Nya, fristående varumärken från en etablerad aktör betyder även en omstart och möjligheten att ifrågasätta sina befintliga plattformar och marknadsföringsval. Som de inom e-handel och CMS. Så hur resonerar då tidigare Magento 2, Contentful och Episerver CMS användaren Tele2 när varumärket Penny släpps lagom till sommaren 2020?

Penny, med telefoni och bredband från Comhem, kallas en ny uppkopplings- och underhållningsaktör på svenska marknaden, byggd för framtiden. Bolaget ska stå för att ”älska teknologi”.

Jo, visst är det en hel del digitala val som inte återfinns på Tele2.se. På den nya webblösningen är byggd på Spring Boot och React.js med Adyen betalstöd återfinns även LivePerson chatt, en Kitewheel samt Usabilla feedback indrivning.

Vi har mer på samma ämne:  Holmgrens bil molnflyttar, ser över Optimizely webb

Den idag rätt mantaliga Tele2 inhouse-avdelningen ska stå bakom större delarna av produktionen. Tele2 inhouse har även tagit fram den nya iOS och Android appen som släpps samtidigt för Penny. I sin app och streamingtjänst kallar sig Penny för Sveriges första och enda lågprisaktör med mobil, bredband och play, i en och samma app.

Initialt kom Adobe Magento in för Tele2-gruppens andra lågprisvarumärke, Comviq. Det var runt 2012 via en på den tiden en Ukrainsk ansvarig utvecklingspartner. Episerverpartner till Tele2 var tidigare Knowit, men Comviq och deras DevOps team använder sedan ett tag tillbaka istället Contentful och React (tillsammans med ett Magento utcheckningsflöde) som ska spritt sig över till stora delar av Tele2.se.