Tele2 på AMP, Mest framgångsrika digitala testet någonsin

In Adobe Commerce / Magento, E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Teleoperatören Tele2 verkar väldigt nöjda med sin senaste satsning på "perf" och Google-förespråkade accelerationstekniken AMP (Accelerated Mobile Pages). De berättar att ett av operatörens europeiska kontor under året sjösatt ett internt digitalt projekt där ett A/B test med AMP anpassade sidor ställdes mot motsvarande traditionella sidor. Syftet var att mäta hur mycket snabbhet påverkade Tele2s digitalt orienterade affär och intäkt. Tele2 är en Episerver samt Magento (på Azure) användare. Testet ska skett utan någon extra marknadsbudget...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon