Tietoevry Create köper upp 1000 man stort bolag med PalmPilot-bakgrund

In Java, Microsoft .NET, Nyheter, Open source PHP, Övriga / Custom CMS, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Tietoevry Create har köpt upp bolag under slutet av sommaren. Det är ett insteg på den amerikanska marknaden i form av hela MentorMate i Minneapolis som köps upp.

0 st
färre anställda är man i Sverige i år
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

” – Att vara en del av Tietoevry Create påskyndar vårt långsiktiga mål att bli en av världens främsta digitala ingenjörsleverantörer. För våra teammedlemmar innebär det tillgång till globala karriär- och tillväxtmöjligheter, samtidigt som våra kunder kommer att dra nytta av Tietoevrys breda tjänster och kompetens.”

Säger MentorMates president Jay Miller.

Bolaget har en ovanlig bakgrund. MentorMate och namnet på bolaget kom till för 22 år sedan då en app för PalmPilot kallad MentorMate som hjälpte studerande att lära sig utländska språk skulle utvecklas. Sedan dess har bolaget gjort customkodprojekt i olika storlekar med kunder i olika storlekar och branscher. Utvecklingsenheter finns i Bulgarien och Paraguary. På kundlistan där man hjälper till med verksamhetsnära custom-projekt syns Cambria, Trek, Royal Bank, Foss, Jostens, AstraZeneca, Graco, DTN och Visana. MentorMate finns sedan ett tag tillbaka även i Sverige med kontor på Drottninggatan i Göteborg.

Det kan antas att Tietoevry och tennisälskande VD Kimmo Alkio vänt sig västerut och tror på USA för att vända sina nuvarande siffror med viss negativ tillväxt. Under år 2022 gick antalet anställda svenskar från nästan 4300 till drygt 4000, en minskning med 6 procent.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Arctic Paper köper in ny B2B e-handel på Optimizely Commerce