Times.com för 7:- per dag, Aftonbladet.se tar 3:-

In Nyheter, Oracle WebCenter Sites, Paywallby Martin Edenström3 Comments

Rupert Murdoch, som började använda e-mail för något år sedan, har bestämt sig. Inom kort kommer alltid digitalt innovativa Times.com / NYTimes.com (Fatwire som huvud-CMS, samt en del WordPress för bloggar) vilja ta 7:- om dagen av sina besökare.

Medlemskap ska betalas med kort (JSP commerce lösning skyddad med TRUSTe) och det ska ha utformats tillhörande papper+webb abonnemang. Det ska bli kul att se om samma, ganska omständliga registerings- och login-process kommer användas.

Måste säga jag gillar den nya prisstegringsmodellen. En dag kostar smått häftiga 7:- SEK, men för 14:- SEK får du en hel vecka. Med dagens mått så klart dyrt även per vecka (2:- per dag), men ändå  lockande att “gå hela vägen”, som med åkpasset på nöjespark eller ett flerdagars liftkort.

Fler artiklar om ämnet:  Betalväggarna på DI och DN kringgås med flera nya Chrome-plugins

Aftonbladet har även hittat en eget, nytt content att ta betalt för i sin Plus-tjänst – Polisförhör. För 3:- SEK stycket får man köpa förhören.

Men med tanke på Leifbys succé med live-bloggande (CoverItLive) skulle jag nog även rekommendera tidningarna att se över hur en tjänst med direktkontakt med kunnig journalist eller annan insatt person skulle kunna prissättas.

Exklusiv, personlig service har människan alltid kunnat tänka sig att betala extra för. Och tidningarna sysslar med mycket direktinteraktion med sina läsare redan idag.

Fler artiklar om ämnet:  Betalväggarna på DI och DN kringgås med flera nya Chrome-plugins

Kommentarer

  1. Haha, där ser man! Men den URL:en får du inte köra t ex Flattr eller den där nedlagda amerikanska motsvarigheten på ;)

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.