Tove Langseth, Filip Nilsson och Lindex bygger digitally native brand, köper in nystartad e-handelslösning

In Nyheter, CXM, E-handel, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

NA-KDs tidigare teknikchef och hans bolag eComero Management ska leverera e-handel till Closely, Lindexs delfinansierade, nya digitala satsning inom underkläder och sportkläder. Det nya varumärket för kvinnor är skapat av två rätt välkända kreatörer, Tove Langseth och Filip Nilsson. Partnerskapet är en del av Lindex arbete att skapa nya tillväxtmöjligheter.

Closely kallas en DNVB (digitally native vertical brand) inom området och blir första kunden åt eComero Management. E-handelstillverkaren ska jobba främst mot snabbskalande startups och global ehandel.

” – Vi ser fram emot att få rulla ut en toppmodern och riktigt vass ehandelsplattform åt Closely på den internationella arenan under 2020. Det är alltid kul att sjösätta ett nytt regalskepp och följa det på jungfruresan. Det är speciellt att jobba med Tove och Filip som är legender inom reklam. Projektet har väldigt mycket nytänk inom design och digital handel.”

Säger eComeros Niklas Helgesson. Lindex valde för egna e-handeln en Litium e-handel 2017. Sedan dess har bolaget haft lite av en kris i den pågående ”butiksdöden”. Även om den ska förbättrats under 2018/2019 i regi av Susanne Ehnbåge. eComero Management AB grundades av Helgesson (tidigare NA-KD) samt Johan Lindahl (tidigare CompuGroup Medical). Officiell lansering av Closely blir 1:a september.