Trädgårdsaktören ut i Europa med samma Episerver PWA-lösning som Rapunzel och DeLaval

In Nyheter, E-handel, Javascriptramverk, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce, PIM, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nelson Garden – Frö, fröer, lök och odling, kallar sig en av Nordens ledande aktörer inom trädgårdsbranschen storsatsar just nu på e-handel ut i Europa. Med en sprillans ny ”unified commerce”-plattform och ehandelsstrategi. Fröexperterna vill bygga på Episerver och en e-handel uppsatt snabbt och kostnadseffektivt med ett tillhörande ”Ignite unified commerce ramverk” framöver. Nelsongarden.se överger därmed en konkurrerande tidigare Jetshop SaaS lösning.

”- Vi har ett starkt varumärke och en unik produktportfölj i Europa. Nu tar vi steget utanför Norden och satsar fullt ut på E-handel. Målet är att våra trädgårdsprodukter skall nå kunder över hela världen så småningom.”

Säger Michael Töråsen, sprillans ny Global E-commerce Director för Nelson Garden och med en hel del nya idéer. Det är ett nytt kundsamarbete med franskägda Star Republic som just startat. Och Star har utlovat sin egen MVP-anpassade, Episerver DXP / Microsoft Azure / Cloudflare försedda snabbhetsfront kallade Ignite-ramverket. Den ska användas för ett tydligt fokus på Unified Commerce. Det finns även inbyggt stöd på ”perf” (samt PWA via React.js, ECMA2 och Material UI), Adyen, Klarna Checkout och Ingrid PSP-stöd och SEO. Stöd för CRM och PIM nämns även i Ignite-beskrivningen.

”-  Tillsammans med våra partners arbetar vi nu för att skapa en ledande digital köpupplevelse för alla odlare i Europa. Oavsett om du odlar i din trädgård, på din balkong eller i ditt fönster så har vi produkter för dig”

Fortsätter Michael Töråsen, Nelson Garden.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Jetshop och Storm Commerce blir Norce, nya kombinerade kundlistor