Trygg-Hansa föredrar egenutvecklade Wampyr CMS

In Nyheter, Övriga / Custom CMS by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Försäkringsbolaget Trygg-Hansa är i sluttampen med utrullningen av flera webbplatser för koncernen. CMS-val? Trygg-Hansas egenutvecklade CMS Wampyr. Leverantör är bl a webbyrån Netupdate.

Arbete sker främst HTML, JavaScript och Adobes produktfamilj Creative Suite.

När samtliga uppdrag är avslutade kommer en Trygg-Hansa anställd att utbildas i Wampyr för att axla förvaltningsansvaret. Tyvärr inte direkt någon återanvändningsbar kunskap för den anställde att ta med sig i karriären.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Trygg-hansa väljer ny plattformsleverantör, lämnar custom-lösningar

Kommentarer

 1. Vad tänkte de med? Tänket känns som hacken jag jobbade med 1998…Trodde bolag som Trygg Hansa tyckte att webben var en viktigare affärskanal än att bl beroende av en liten konsultbyrå och ett fåtal personer. Eller vad säger ni andra som besöker denna webb?

 2. Vad tänkte de med? Tänket känns som hacken jag jobbade med 1998…Trodde bolag som Trygg Hansa tyckte att webben var en viktigare affärskanal än att bl beroende av en liten konsultbyrå och ett fåtal personer. Eller vad säger ni andra som besöker denna webb?

 3. Hej Martin! Måste kommentera din nyhet. Vi på Netupdate har alltså INTE byggt Wampyr, utan Wampyr är ett CMS som Trygg-Hansa utvecklat och implementerat på egen hand. Men detta skedde 2001, inte 2009. Vår roll var helt enkelt att kvalitets- och kompetenssäkra. Som så många gånger förr så har vi kommit in som konsult för att brygga två anställningar.

  Annars så håller jag med dig till 100%! Men glädjande nog så är Trygg-Hansa på väg bort från Wampyr. ;)

  Kul att läsa om sig själv hur som helst (Eftersom det var just jag personligen som satt hos Trygg-Hansa)! :)

 4. Hej Martin! Måste kommentera din nyhet. Vi på Netupdate har alltså INTE byggt Wampyr, utan Wampyr är ett CMS som Trygg-Hansa utvecklat och implementerat på egen hand. Men detta skedde 2001, inte 2009. Vår roll var helt enkelt att kvalitets- och kompetenssäkra. Som så många gånger förr så har vi kommit in som konsult för att brygga två anställningar.

  Annars så håller jag med dig till 100%! Men glädjande nog så är Trygg-Hansa på väg bort från Wampyr. ;)

  Kul att läsa om sig själv hur som helst (Eftersom det var just jag personligen som satt hos Trygg-Hansa)! :)

Leave a Comment