Universal Analytics här, Google Analytics fortsätter värna om gratisanvändarna

In Analys / Statistik, Google Voice etc, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Freemium affärsmodellen fungerar. Inte bara bland privatpersoner, även företagsanvändarna är snart fast. Företag som prövat finner sig ofta som användare efter bara några månader och sedan kommer en enkel, och nödvändig, överrullning till ett första betalsteg.

Men bara för att det först går bra att t ex gratis skicka ut 10 000-tals mail via Mailchimp, en siffra som räcker väl för de flesta svenska företag, så innebär det inte att alla trivs med gratisabonnemang. En väl så motiverande faktor bland företagsanvändarna är att det rätt snart känns utsatt, pinsamt eller osäkert att använda ett gratisverktyg som blir allt viktigare för företagets kommunikation, kreation, IT-säkerhet, test eller paketering.

Vi har mer på samma ämne:  Matomo som alternativ till Google Analytics 4, gratis föreläsning 12 januari

Google Analytics är gratisverktyget med i särklass högst antal svenska företagsanvändare. Det beräknas redan 2012 finnas strax under 90% av båda alla svenska och europeiska bolag. Men ännu är gratisanvändarna med rätt mängd trafik säkra. Det tillåts fortfarande 10 miljoner besökare per månad utan att behöva köpa nästa – och fortfarande väldigt ovanliga – steg, Google Analtyics Premium. Inte många svenska företag kommer upp i de siffrorna.

Men nu kommer i alla fall en ny Google Analtyics uppgradering. Även om även den vid släppet är kostnadsfri. Google har även utökat sin Google Analytics-portfölj med fjolårets utannonserade Universal Analytics. Universal Analytics kommer framöver bli standard som analysverktyg och erbjuder idag även en ny typ av analys och datainsamling som klarar att hantera alla typer av digitala enheter som besöker en webbplats eller tjänst.

Vi har mer på samma ämne:  Matomo eller Google Analytics? Fokus på datasäkerhet, gratis webbinarium 8 september

I november 2013 har en mängd Google Analyticskonton förrsetts med ”An Easy Way to Upgrade to Universal” så att de snabbt ska få med alla miljontals användare på tåget.

Google har i dagarna även gjort om sin partnermodell ”Google Certification Program” till nya Google Partners som vill göra det enklare och mer centralt för leverantörer att skaffa certifieringar och erfarenhet inom produkter som AdWords och Google Analytics.

Kommentarer

  1. Vi har ett fåtal kunder som betalar för Google Analytics och då handlar det endast om datamängden. Inte så mycket om säkerhet. Kudos till Google som fortsätter utveckla och ge bort avancerade verktyg till folket. Kudos.

  2. Kan tänka mig att vårt GA-team gjort det. De får nya funktioner när Google testar det själva. Lyckostarna… Själv så har jag inte det. Däremot så har jag funderat på att sätta upp en kostnadsinmatning från rabattkuponger i ett projekt. Men som alltid, det tar tid.

Leave a Comment