UNT vill få besökare att betala för mobil Text to Speech, går sådär

In iPhone, Nyheter, Responsive Design / Mobilwebb, Vignette by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

Vill ni läsa MKSE.com nyheterna före de syns på MKSE.com så häng med ibland alla våra kommentarer. Mycket bra material kommer in som svar på artiklarna. Där har ReadSpeaker berättat att de släpper en ny iPhone-app för uppläsning av UNT – Upsala Nya Tidning (som ligger på en gammal Vignette 6 relik) och mobilversionen mobil.unt.se.

Appen marknadsförs dock inte via UNT.se (som inte heller auto-detectar mobilläsare) utan måste sökas fram (sökord ”unt” eller ”uppsala”) och tas ned från AppStore.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nova köper två nya byråer, nu över 600 anställda och 800 Mkr omsättning

Däremot verkar pengarna tagit slut när Voicecorp. och UNT planerade projektet. Användarna får betala för att få den syntetiska rösten. 3:20 i månaden, eller 38 kronor för 1 års användning kostar appen. Inga betalande användare har ännu gett appen något omdöme…

Alternativ inom webbuppläsning? Se gärna tidigare MKSE.com artiklar. För WordPress finns gratisalternativet iSpeech Text to Speech tillgängligt som plugin. De har även en gratisläsare för iPhone. Den klarar dock bara textstycken, inte hela webbsidor (testade med en unt.se artikel).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Lime CRM SaaS får ny ID av Klingit MaaS

Och angående våra intressanta kommentarer så finns för övrigt alla MKSE.com kommentarer (5-15 st per dag) som RSS-ström.

Kommentarer

 1. Kul att du uppmärksammar vårt senaste affärsområde: Mobila applikationer. Vi har mött en stor efterfrågan från nyhetspublicister att kunna erbjuda sitt innehåll i lättanvända appar för uppläsning på olika mobila plattformar. Då handlar det inte längre om att lösa ett tillgänglighetsproblem utan att erbjuda nyheterna i ett format som passar bättre i mobiler. Helt avgörande för om en sådan satsning skall lyckas är att appen är användbar, användarvärd och att kvalitén på talet är så bra som det bara går. Därför jobbar vi mycket med det. Dels genom att använda de bästa talsynteserna för respektive av de 25 språk vi stödjer. Och dels så har vi lingvister som gör förbättringar och kundanpassningar av uttalet. Därför finns det ingen tjänst baserad på någon talsyntes som får det att låta lika bra som vi. Stöddigt kan tyckas men så är det. Punkt slut.

  Och ännu en gång: ReadSpeaker heter tjänsten. VoiceCorp heter företaget.

  Vidare så är det så att Iphone-appen kan som alla andra Iphone-appar endast laddas ner via Appstore (kan man ju gilla eller inte gilla) men den har puffats för både på webbplatsen då den lanserades och vid flera tillfällen i tidningen.

  Det är inte officiellt hur många vi sålt av appen men det som är riktigt intressant är att jämföra siffran med hur många iphone-användare det finns i Uppsala.

  Pengarna tog inte slut alls vid lanseringen men eftersom varken vi eller UNT jobbar med välgörenhet måste vi och UNT få betalt för utveckling, content, talsyntes på något sätt. UNT delar inte heller (ännu iallafall) ut sin papperstidning gratis.

  Och dessa ständiga jämförelser med gratistjänster som endast erbjuder uppläsning på engelska känns irrelevanta. Svensk talsyntes i den kvalité som UNTs app använder går inte att få gratis medan engelska gratis-synteser växer på träd. Men kvalitén är också därefter. Installera iSpeech för (engelsk) uppläsning av (svensk text på) mkse.com så kan vi ju jämföra det med hur uppläsningen av nyheterna av UNT.se låter sedan ;-)

  Inom kort lanserar vi en app där man kan lägga in valfria RSSer för uppläsning. Förutom uppläsningen är appen en bra och användarvänlig RSS (text) catcher. Testa gärna gratis-appen (http://itunes.apple.com/se/app/voicecorp-audiom…)

  UNT-appen finns här: http://itunes.apple.com/se/app/unt-audiomob/id3

  Mvh Daniel Erkstam
  Försäljningschef Norden, VoiceCorp

 2. UNT och Norrköpings Tidning har ju slagit sina påsar ihop, så Vignette dagar är nog räknade innan det är EDGE 2 där också.

 3. Hej Martin.. Jo har kollat på den, vårt kontot i Nyköping jobbar med den.
  Kunder är ca 10 talet tidningar, tekomedia ägas ju av Norrköings tidningen, och är från börjar en lösning till dem , som blivit en produkt.
  Stadium kör det, dock ej på .SE men i DK, FI samt http://www.stadiumteamsales.se/
  Sedan kör också http://www.stjarnurmakarna.se, http://www.kfab.se, http://www.amtele.se, http://www.region.sormland.se/ mfl mfl.
  /admin är deras admin läge. om man är nyfiken :)

  Edge2 krävde tidigarea extra programvara installerad på dator avsedd för administration för att systemet ska
  fungera vilket inte EPiServer gör. Dock ger detta en extra funktionalitet som gör gränssnittet mer
  intuitivt och lättarbetat. Jag är ej 100% om det även är så idag.

 4. Tack för mycket utförlig info. Aha, en ”fet klient”, som hos Escenic. De verkar vara svårare att bli av med än många tror.

 5. Det är inte fråga om att några pengar tagis slut. Det handlar om att göra det möjligt för tidningar, likt UNT, skall kunna få betalt för sitt innehåll genom premiumtjänster. Vi lanserade också häromdagen en gratisapp till iPhone/Touch där användaren kan lyssna på upp till 3 RSS feeds med hjälp av vår teknologi. Den första versionen stöder dock bara uppläsning på engelska. Vidare så kommer inom kort en ny version av vår populära gratisuppläsningstjänst ”webReader” att finnas tillgänglig.

Leave a Comment