Inriver pushar för PIM-molnet och Marketing Cloud, Fagerhult hakar på

In Nyheter, Optimizely/Episerver, PIM by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

inRiver kör just nu en drive där PIM-bolaget vill att alla äldre on-prem kunder går upp i molnet och på senaste versionen av iPMC, inRiver Product Marketing Cloud. Fagerhult Belysning är ett case som används för att visa upp hur det kan gå till.

” – Att som PIM ansvarig sätta sig in i hur integrationer är byggda mot PIM:et, när man inte varit med ”från början” är något man ska ha respekt för och kräver en del detaljeringsarbete internt.”

Säger Jonna Carlsson, PIM-specialist på Fagerhult. Fagerhults uppgradering till inRivers moln ska inletts med en större översyn och omskrivning av alla integrationer in och ut från inRiver. Alla integrationspunkter och vilken information som skickades till de kringliggande systemen sågs över för att säkerställa att allt fungerar som det ska efter uppgradering.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Kommunen köper upp ny Microsoft 365-lösning av Consid

En stor del av projektet är att få över all data från On-premisemiljön till den nya molnbaserade miljön. För att göra denna processen så smärtfri som möjligt ska det vara bra att se över vad som ska ingå eller ej i migreringen och börja städa en egen inRivermiljö och datamodell, menar inRiver.

Microsoft Azure används som moln för iPMC. Consid står bakom Episerver projektet för varumärket Fagerhult sedan 2016. Columbus var partner för PIM-uppgraderingen.