Varför klickar fler på den röda Ford Mustangen? Biltillverkaren vill inte styras av en arme av analytiker

In Adobe AEM, Nyheter, Oracle WebCenter Sites by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Ford med digitalansvarige Trisha Kunst Martinez har berättat mer om deras nya installationer av Adobe Marketing Cloud / Adobe Experience Cloud, med Adobe Target och Adobe Social (Livefyre) stöd. Syftet är främst att ta hand om bolaget kunder i alla communities där en Ford finns med i bilden. De säger själva att det främsta målet är att:

”Utöka känslan en kund har med sig från bilhallen hela vägen genom bilägandet via det digitala.”

Det ska i stort handla om att förmedla de mänskliga sidorna av bilförsäljning via de digitala kontaktpunkter som kommer innan och efter köpet.

”När du kör en Ford ska det kännas som vi alltid är finns där.”

De använder Marketing Cloud främst för att nå ut till alla i sociala nätverk. Livefyre. Adobe Social (Livefyre) ska ersatt 5-10 tidigare sociala nätverksverktyg samt Excel-ark. Nu loggar teamet och ledningen från Ford in och tar istället del av allt som händer i realtid.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Telia omvänder otrogna kunder, installerar Adobe Martech CDP, Adobe Journey Optimizer och Marketing Cloud

Trisha Kunst Martinez berättar även att Ford verkligen ville ha mer och utökat datastöd, men samtidigt vill de inte ha så mycket data att de skapade en arme av analytiker som bestämde allt. Ford är även en Adobe Target användare, de ska främst testa konverteringar av olika slag. Det ska lett från 17 till 100% ökade resultat på utvalda tester. Nu vet t ex Ford att besökare  säger de vill ha en viss bil, kanske grå, men flest klickar ändå på den röda Forden.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  WPP bygger 30 000 man stor byrå, VML ska vara ”störst inom kreativitet”

Ford.se är däremot en Oracle-kund som använder sig av en icke-responsiv (!) Oracle WebCenter Sites som CMS idag. Det finns även Akamai stöd.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera.