”Varje kundmöte e-handelsanpassas” med ny headless-version av Elastic Path, ger sig på konkurrenten

In API, Contentstack, E-handel, Elastic path, HCL Commerce, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Allt om Headless Commerce i Sverige
Svenska val och preferenser. MKSE.com har en aktiv sektion med allt som händer inom området i Sverige.
Elastic Path är inte dummare än att de, liksom varenda CMS-tillverkare och numera även e-handelsaktör, noterat Commercetools framfart inom API-driven commerce, och som headless produkt. Den kanadensiska, javabaserade e-handelsprodukten har därför hastigt och lustigt omstöpts till en headless commerce aktör.

Headless commerce defieras av Elastic Path som lösningen för organisationer och kunder som vill brygga behovet av att sälja över flera olika varumärken, affärsenheter, kanaler och geografiska områden. Samt som kan ge möjligheten och den agila förmågan att göra ”varje kundmöte e-handelsanpassat” på en och samma ”Unified Commerce Platform”. Den termen har vi hört förut.

Vi har mer på samma ämne:  Commercetools tar in Hollywood för att håna gammal teknik

Samtidigt gör även Elastic Path en drive mot IBM Smarter Commerce användare och licensköpare av WebSphere Commerce 7.0, deras support går tydligen ut i april 2020 och det är ett bra tillfälle att testa Elastic Path och headless commerce, menar bolaget.