Världens ledande e-handelsplattform har 29 procent av marknaden, Sverige passerar 91 miljarder

In Adobe Commerce / Magento, Check out/Kassasystem, E-handel, nopCommerce, Nyheter, osCommerce, Salesforce Commerce Cloud, SAP Commerce Cloud, Shopify, WooCommerce, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vilken är världens ledande e-handelsplattform? Det visar sig vara stor skillnad mellan land och land hösten 2020. Men slår man ihop alla de mätningar EcommerceDB / Statista gjort på över hela 12 419 olika e-handelsplatser finns det ändå en vinnare. Med hela 29 procent av alla uppmätta e-handelsplatser. Nästan 400 procent större än tvåan globalt sett, det är Adobes open source e-handel Magento 1 och 2 som har så pass stor del av marknaden. Tvåa är snabbväxande kanadensiska Shopify med sin SaaS-uppsättning och billiga instegsmodell. Trea är Shopware, därefter följer Salesforce Commerce Cloud (som har en betydligt högre prislapp) och WordPress WooCommerce samt PrestaShop.

Vi har mer på samma ämne:  Flying Tiger Copenhagen först ut i Skandinavien med Apple App Clips omgående e-handel

Enligt EcommerceDB är Sverige är den 18: e största marknaden för e-handel med en omsättning på 10 miljarder US dollar 2019 och placerar oss före Polen och bakom Mexiko. Med en ökning med 9% bidrog den svenska e-handelsmarknaden till den globala tillväxttakten på 16% under 2019.

De väldigt autogenererade siffrorna bör även tas med en nypa salt. DHL är inte störst inom shipping i Sverige med 30% och Netonnnet.se är verkligen inte vår största e-handel alla kategorier.

Vi har mer på samma ämne:  Rotation bland svenska Magento Adobe Commerce partners, Adobe tar bort rekommendationer