Världens ledande e-handelsplattform har 29 procent av marknaden, Sverige passerar 91 miljarder

In Adobe Commerce / Magento, Check out/Kassasystem, E-handel, nopCommerce, Nyheter, osCommerce, Salesforce Commerce Cloud, SAP Commerce Cloud, Shopify, WooCommerce, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vilken är världens ledande e-handelsplattform? Det visar sig vara stor skillnad mellan land och land hösten 2020. Men slår man ihop alla de mätningar EcommerceDB / Statista gjort på över hela 12 419 olika e-handelsplatser finns det ändå en vinnare. Med hela 29 procent av alla uppmätta e-handelsplatser. Nästan 400 procent större än tvåan globalt sett, det är Adobes open source e-handel Magento 1 och 2 som har så pass stor del av marknaden. Tvåa är snabbväxande kanadensiska Shopify med sin SaaS-uppsättning och billiga instegsmodell. Trea är Shopware, därefter följer Salesforce Commerce Cloud (som har en betydligt högre prislapp) och WordPress WooCommerce samt PrestaShop.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ByViola utmanar smyckesindustrin på ny D2C Shopify

Enligt EcommerceDB är Sverige är den 18: e största marknaden för e-handel med en omsättning på 10 miljarder US dollar 2019 och placerar oss före Polen och bakom Mexiko. Med en ökning med 9% bidrog den svenska e-handelsmarknaden till den globala tillväxttakten på 16% under 2019.

De väldigt autogenererade siffrorna bör även tas med en nypa salt. DHL är inte störst inom shipping i Sverige med 30% och Netonnnet.se är verkligen inte vår största e-handel alla kategorier.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så blir Shopify Magic AI för e-handel