Varuhuset tilläts bygga 100 e-handelskopior för H&M, Footlocker och Victorias Secret, överlevde pandemin

In Adobe Commerce / Magento, Drupal, E-handel, Nyheter, PIM by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Rekord i accelererad e-handel och ”D2C-mode” under pandemin? Det kan det mellanösternbaserade shoppingvaruhuset Alshaya Group med verksamheter i över 10 länder stå för.

De lamslogs, som så många andra, i mars 2020 men lyckades därefter på allt mellan 3-20 månader att släppa 100 (!) nya e-handelslösningar. Varav de första 30 på under tolv månader.

För nästan alla hyresgäster och ”superbrands” i de egna varuhusen. Som inkluderar, annars trögrörliga, bjässar som H&M, Footlocker, Victorias Secret, Potterybarn, American Eagle och MAC Cosmetics. Men efter att fått hyresgästernas tillstånd (?) byggdes snabbt egna Drupal, Adobe Magento, Pimcore och PIMS sviter upp som simulerade respektive varumärkes egna officiella e-handel, scrapade produkterna som Alshaya shoppingmall’en skulle haft i fysiskt butikslager samt [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]erbjöd allt i egna shoppingflöden samt digitala varukorgar. Givetvis mobilanpassat och med vissa martechstöd. Samt med egna fraktlösningar till kundens hem, pick-up-in-store, curb-side delivery och de andra leveranssätten som under pandemin kom att efterfrågas.

” – Kunder, särskilt den mobila första generationen, som är under 30 år, har anammat nya sätt att handla. Vi har arbetat hårt för att möta deras behov genom att ta deras favoritmärken till deras mobiler genom ett snabbt växande antal sajter och appar. Det är tydligt när vi tittar på mättal att vi ger vad kunderna vad de vill ha – några av våra sajter står redan för över 30 % av den totala försäljningen.”

Säger Paul Morris, Chief Digital Officer, Alshaya Group i ett uttalande. Hela +268% i år till år tillväxt gällande online transaktioner ska ha uppnåtts efter att projekten var klara. Vi visste sedan tidigare att Drupal har ett starkt fäste i regionen. Men att det var såhär pass effektivt och omfattande för olika syften var nytt.

[/ppp_patron_only]
Vi har mer på samma ämne:  Socksss bygger global D2C e-handel på ny headlessplattform