Västra Götalandsregionen har slagit ihop webbar i 17 år, en av världens största Episerver-installationer

In Analys / Statistik, Marketing Automation, Microsoft .NET, Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Västra Götalandsregionen ska stå bakom en av landets, och kanske världens, absolut största Episerver-kluster och webblösningsarkitekturer med över 150 sajter som är hopknutna och samverkar på flera sätt. Med samma Episerver-grundplattform. Detta efter att man under 17 års tid (!) jobbat på att slå samman en mängd tidigare lösningar och CMS. Bland bolagen som numera delar grundplattform finns VG Närhälsan, Folktandvården, Västarvet och Koncernkontoret men även Göteborgsoperan, Turistrådet Västsverige och Västtrafik.

Västra Götalandsregionens (VGR) intranät- och webbmiljö var fram till ett omfattande projekt inleddes för åtta år sedan mer heterogen och decentraliserad. Detta ska lett till höga utvecklings- och förvaltningskostnader och gjort det svårt att uppnå enhetlighet i design och innehåll.

Vi har mer på samma ämne:  Consid släpper ny digital närvaro med Optimizely test och e-handel till Etac

Västra Götalandsregionen har Episerver för allt från webb till intranät, portaler och akademisajter. Det finns Episerver Campaign för marketing automation och nyhetsbrev samt analysstöd från Episerver. De har en egen atomic design-liknande sajt för delade Episervermallar, stilmallar, blocks, objekt och [ppp_patron_only level=”1″ ]UX-stöd.

Västra Götalandsregionen jobbar med PrecioFishbone som främsta partner sedan ett tag tillbaka. De berättar att de fått skriva om en del på Episerver plattformen för att uppfylla alla krav på sistone.

”– Vi har ett väldigt bra samarbete med Precio Fishbone. De har lång erfarenhet av och hög kompetens inom Episerver och god förståelse för vår komplexa verksamhet. Konsulterna är proaktiva och kommer ofta med egna förslag på förbättringar. Med deras agila process- och sprintmodell kan vi hålla en hög takt i våra utvecklingsprojekt.”

Säger Lars Thor, ansvarig för webbplattformen på Västra Götalandsregionen.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  If bygger upp egen e-handelsenhet och tribe/squad, handlar upp nya CX-system