Västra Götalandsregionen har slagit ihop webbar i 17 år, en av världens största Episerver-installationer

In Analys / Statistik, Marketing Automation, Microsoft .NET, Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Västra Götalandsregionen ska stå bakom en av landets, och kanske världens, absolut största Episerver-kluster och webblösningsarkitekturer med över 150 sajter som är hopknutna och samverkar på flera sätt. Med samma Episerver-grundplattform. Detta efter att man under 17 års tid (!) jobbat på att slå samman en mängd tidigare lösningar och CMS. Bland bolagen som numera delar grundplattform finns VG Närhälsan, Folktandvården, Västarvet och Koncernkontoret men även Göteborgsoperan, Turistrådet Västsverige och Västtrafik.

Västra Götalandsregionens (VGR) intranät- och webbmiljö var fram till ett omfattande projekt inleddes för åtta år sedan mer heterogen och decentraliserad. Detta ska lett till höga utvecklings- och förvaltningskostnader och gjort det svårt att uppnå enhetlighet i design och innehåll.

Västra Götalandsregionen har Episerver för allt från webb till intranät, portaler och akademisajter. Det finns Episerver Campaign för marketing automation och nyhetsbrev samt analysstöd från Episerver. De har en egen atomic design-liknande sajt för delade Episervermallar, stilmallar, blocks, objekt och

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.