Visma köper upp konkurrent med 1200 e-handelskunder

In Nyheter, Adobe Commerce / Magento, E-handel by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Idag avtäcks ett av de första bolagsförvärven i Corona-tider. Det är Visma, inte direkt ovana vid att ta över nordiska ERP- och e-handelsbolag, som tar över hela svenska Specter.

Leverantören av molnbaserade affärssystem och e-handelslösningar har en nyckelprodukt i Specter Business Management. Ett molnbaserat affärssystem med fokus på automation och användarvänlighet som används av över 1200 e-handlare och omnikanal-handlare i Sverige och Norge.

”– Vismas mission är att hjälpa våra kunder att förbättra sin produktivitet genom integration och automation av affärsprocesser. Specter passar mycket bra in i vår redan solida produktportfölj inom e-handel och omnikanal-handel och synergierna kommer att gynna både befintliga och framtida kunder.”

Säger Carola Lissel, vd för Visma Software AB. Visma har nyligen köpt upp aktörer inom bl a Adobe Magento 2 e-handel som Trollweb, slagit ihop dem med Meat Digital (de står bland annat bakom norska Intersport på Adobe Magento 2) samt tagit över hela svenska e-handelsleverantören Wikinggruppen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Strateger från Singular Studios, Fyr och Pineberry samlas i ny gruppering