Voi Scooters satsar på open source digitalt e-handelsstöd för 580 SEK, jobbar inhouse med CRM

In Nyheter, Content Marketing, CXM, WooCommerce, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Voi scooters lever som man lär och innoverar på flera håll. Dels med egna CSR-arbetet i ”Voi x You” där man säljer Vois begagnade elsparkcyklar för 4000 SEK samt med alko-mätare på egna fordonen i flera städer. Det släpps faktiskt någon nyhet per dag om det svenska transportbolaget. Som gått från att ha 10 olika scooterkonkurrenter i t ex Stockholm till betydligt färre nu i pandemin. Åtta lämnade i april, bl a världsledaren Lime. Ett tag fanns enligt Vois Fredrik Hjelm, enbart Tier kvar.

Men därefter har flera, som Bird, Bolt, Moow, Vosh, Aio och Qick återvänt i höst. För att behålla maktpositionen och få ut all PR och information om olika eldrivna framsteg har Voi med CMO Caroline Hjelm och nordiska marknadschefen Lina Livian den senaste tiden även justerat upp de egna digitala stödet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Ability Partner släpper nytt, väljer WordPress och ny byrå

Det återfinns sedan starten på en WordPress open source CMS med standard Zendesk, Hotjar, Google maps tillhörande stöd. Voiscooters.com har även försetts med länkar till WordPress-ägda WooCommerce open source e-handel på shop.voiscooters.com.

Det ska vara en Voi inhouse-produktion av det mångtaliga marknadsavdelningen. Voi med runt 350 egna anställda designar även själva internt och med inhousebyrån som främst utgår från co-workingcomplexet A-house i Stockholm (samt hemifrån dessa dagar). Något teamet i nuläget är väldigt stolta över. Tydligt i den egna e-handelns footer står det ”Designed by Voi in Sweden”. Men det är ingen helt egen produktion, det är ett Salient WooCommerce tema som köpts in för 580 SEK och styrts upp. Kostnadseffektivt men rätt ovanligt då man i juli just tagit in 280 miljoner SEK i nytt riskkapital (totalt 2,3 mdr SEK från Balderton, Vostok New Ventures, Creandum och Project A). Större varumärken brukar historiskt vilja ståta med en mer egen, unik branding och profilering för att undvika copy-cats eller att designen och funktionaliteten vattnas ur då tusentals andra använder exakt samma designmässiga struktur och IP.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Delorean ny digital partner för organisationen Kvinna till Kvinna

Voi ska även ha ett eget CRM-initiativ pågående dit man söker CRM-specialister och ”CRM-copywriters”, men man gör det svårt för sig genom att även tillämpa egna titeln ”City Relationship Managers” som förkortas CRM.