Volvo gör underverk med SharePoint och Oculus Rift för XC90

In Office 365 SharePoint Online by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Update: Man måste ge det till dem, Volvo. De måste vara världsledande när det gäller att faktiskt lyckas komma runt SharePoint 2010:s alla grafiska, tekniska och användbarhetsmässiga begränsningar för att faktiskt presentera webbar och kampanjsajter som håller internationell klass.

Lika bra som custom-byggen eller WordPress 3 alster från vilken Cannes-vinnares som helst.

Nu är det Göteborgs stolthet, helt nya Volvo XC90 som faktiskt ligger på en del av den enorma SharePoint kampanjhanteringsmotor som Volvo Cars låtit ta fram. I Sverige heter även kampanjen ”Made by Göteborg” och spelar vidare på framgångsrika ”Made by Sweden”.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  McLaren gör nya plattformsval, så resonerar bilmärkena 2023

Det är så klart en lokal förmåga, DigitasLBi i Göteborg, som hållt i delar av framtagningen av den ”framsidehyllande webben”. Som liksom varenda stilistisk kampanjrelease den senaste tiden jobbar med parallax scroll med sidscroll-element, är i fullskärm, har egna typsnitt och presenterar en responsivevänlig mp4-video med tillhörande HTML5-kontroller. Call-to-action för kampanjen är bl a en registreringsskylt lookup vid den sedvanliga e-postindrivningen.

Vid lanseringen ska DigitasLBi även skapat världens första virtuella provkörning med hjälp av Oculus Rift-teknik. Den erbjöds till den utvalda skara som erbjöds köpa modellen först.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Matomo-konsulter och SEO-byråer vädrar morgonluft i GA4-switchen

SharePoint installerades för externwebb redan 2008 hos det då amerikansk-svenska bilföretaget. Strax innan Geely tog över.

Forsman & Bodenfors stod bakom lanseringen av samma bil för 12 år sedan, de ska däremot inte varit inne denna gång. Volvo Construction Equipment har tillsammans med övriga AB Volvo (Trucks, Bussar, Volvo Penta etc.) valt att gå vidare med en central installation av Adobe Expierience Manager.

Men hos namnen och tidigare koncernkollegan Volvo Construction Equipment är det mest Sitecore CMS från SapientNitro som gäller.

Kommentarer

  1. En del sakfel i den här artikeln. Flest i sista meningen.
    -Forsman&Bodenfors jobbar inte med den här lanseringen.
    -Volvo Construction Equipment och Volvo Cars är inte koncernkollegor. Volvo sålde bildivisionen redan 1998.
    -Volvo Construction Equipment väljer inte SiteCore. Tillsammans med övriga AB Volvo (Trucks, Bussar, Volvo Penta osv..) så är det Adobe Expierience Manager som är aktuellt.

  2. Tack för info om Adobe AEM och Volvo. Och tack för annan feedback, men vissa saker var redan vad du skrev. Skrev i texten att ”annars” jobbar Volvo med F&B, inte här. ”Volvo” syftade på bolagets namne, inget annat.

Leave a Comment