Volvos nya startup kommer bara anställa kvinnliga VD:ar

In CRM Customer Relationship Management, CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

SIME 2017 sparkade loss under onsdagen med ett och en nytt personaliserat upplägg. Det innebar en mer uppdelad agenda med bl a innovationsspår, digital marketing och ”consciousness” fokus.

MKSE.com deltog på digital marketing spåret där talarna inkluderade CDO och CMO:er från Nordic Choice Hotels, Adform, Publicis, Sellbranch, Bannerflow samt Volvos nya startup Volvo Cars Mobility.

Bodil Eriksson har en bakgrund i amerikanska Volvo, som hon de senaste åren tog upp från en blott 4-procentig ”awareness” till att passera Jaguar och Land Rover. Hon berättade mer om vad Volvo gör med sitt gamla Sunfleet-erbjudande och hur de från Epicenter ser på framtidens transport i en maskin tillverkad av Volvo.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Convendum satsar digitalt, mycket för Webicient att göra

För det handlar inte om ett fordon för Volvo längre, men om att ta en kund till en destination och därefter anpassa tur och tid tillsammans (”upplevelsen”). Och göra den så perfekt det bara går. Upplevelsebiten fick Bodil medhåll om från Lisa Farrar, Slack-användande Chief Digital Officer Nordic Choice Hotels. Framtiden för hotell handlar inte heller bara om ett rum. Snarare att erbjuda de som varit på resande fot länge Facebook-bilder av familjemedlemmar på hotellrummets vägg (!). Eller att bara veta vilka dryckes- och snackspreferenser en kund har.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  WPP hoppas på WPP Open AI, gör nedskärningar på 2,65 mdr

Intressant var även att höra att Bodil Eriksson enbart kommer anställda kvinnliga VD:ar till alla Volvo Cars Mobility kontor runt om i Europa. Ett löfte hon gav från stora scen som det hon såg fram mest emot under de kommande åren med bolaget.Än så länge har hon främst anställt män till det svenska kontoret (Sune Kaae, Petter Silfver och Kalle Persson).

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.