aftonbladet, Django, ellington cms, iphone, mobile apps charges, strategi, Washington Post iPhone, Nyheter, Responsive Design / Mobilwebb

Washington Post väljer mobile apps charges strategi

In iPhone, Nyheter, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Washington Post (på Ellington CMS, ett Django baserat CMS) kommer inte att sätta upp paywalls kring sitt webbaserade innehåll. Däremot kommer de inom kort släppa en avancerad iPhone app som kommer kosta en slant. Därmed ansluter de sig till de aktörer som har som inkomststrategi att ta betalt för mobilt innehåll (mobile apps charges). Där finns redan The Guardian som för $3.99 sålde 101 457 ex av sin iPhone app de första 10 veckorna (> 21:a...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Det kanske är det här som är räddningen för nättidningarna. Om de kan så att säga bolagisera mobilt Internet kan de kanske tjäna pengar under förutsättning att alla mediebolag hakar på.

  2. Ja, frågan är bara om offline (jag kan se “spara pengar på datatrafik-kopplingen) och personaliserade nyheter räcker. Jag tror nästan en “plus-del” á la Aftonbladet Plus måste till. Som är anpassad för mobila enheter.

  3. Tilläggsifo:
    “Washington Post (på Ellington CMS, ett Django baserat CMS)….”

    Du kan lägga till Mobiletech Frame på listan – för rendering till deras mobilsajter ;-)

  4. Coolt. Ni är allmänt riktigt duktiga på mobil webb i väst och på Mobiletech i synnerhet. Det norska mobilundret, som började med SMS, fortsätter ;)

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.