Washington Post väljer mobile apps charges strategi

In iPhone, Nyheter, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Washington Post (på Ellington CMS, ett Django baserat CMS) kommer inte att sätta upp paywalls kring sitt webbaserade innehåll. Däremot kommer de inom kort släppa en avancerad iPhone app som kommer kosta en slant.

Därmed ansluter de sig till de aktörer som har som inkomststrategi att ta betalt för mobilt innehåll (mobile apps charges). Där finns redan The Guardian som för $3.99 sålde 101 457 ex av sin iPhone app de första 10 veckorna (> 21:a februari 2010).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Aftonbladet bygger in AI-stöd från OpenAI, sköter nya sektioner av sajten

$1.99 kostar 12 månader av Washington Post personaliserad access och offline läsning (offline, alltså, något vi idag främst förknippar Spotify iPhone idén med).

I Sverige har Aftonbladet.se redan börjat testa mobile apps charges idén. Med blandade resultat (enbart intäkter på 5000:- till 6000:- den första mätperioden).

Fortsätter det så här innebär det ljusa tider för det här gänget och dess gelikar världen över. För det är iPhone det just nu snackas om i dessa sammanhang, Android-gänget får ursäkta.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Aftonbladet bygger in AI-stöd från OpenAI, sköter nya sektioner av sajten

Kommentarer

  1. Det kanske är det här som är räddningen för nättidningarna. Om de kan så att säga bolagisera mobilt Internet kan de kanske tjäna pengar under förutsättning att alla mediebolag hakar på.

  2. Ja, frågan är bara om offline (jag kan se ”spara pengar på datatrafik-kopplingen) och personaliserade nyheter räcker. Jag tror nästan en ”plus-del” á la Aftonbladet Plus måste till. Som är anpassad för mobila enheter.

  3. Tilläggsifo:
    ”Washington Post (på Ellington CMS, ett Django baserat CMS)….”

    Du kan lägga till Mobiletech Frame på listan – för rendering till deras mobilsajter ;-)

  4. Coolt. Ni är allmänt riktigt duktiga på mobil webb i väst och på Mobiletech i synnerhet. Det norska mobilundret, som började med SMS, fortsätter ;)

Leave a Comment