WordPress-ägarna Insight Venture Partners köper Episerver för 10,6 mdr

In Microsoft .NET, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under torsdagen bekräftas att Episerver för en tredje gång får in nya ägare. Det är är amerikanska Insight Venture Partners som tar över CMS- och e-handelsplattfromsbolaget i sin helhet. Totalt värderas Episerver till 10,6 mdr SEK i den nya affären.

Den New York-baserade riskkapitalaktören Insight Venture Partners grundades 1995 och har investerat i över 300 bolag. De har omkring 20 miljarder dollar i ”assets under management” 2018. Insight är idag även delägare i WordPress moderbolag Automattic, DeliveryHero, Detectify, Docker, Flipboard, Hootsuite, IndieGogo, WalkMe och många fler.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Systembolaget uppdaterar ViNet och Employee Experience för 6000 anställda, bygger dashboard

Episerver hoppas med de nya ägarna öka på försäljningstakten av sin egna Digital Experience Cloud CMS/CXM och e-handelsplattform.

” – Episerver står i centrum av den globala digitala transformation som enligt IDC:s prognos utgör en marknad som växer till 1 700 miljarder USD under 2019. Episerver hjälper med sin expertis företag i alla storlekar med för att digitalisera, optimera och personalisera kundupplevelsen. Vi har specialiserat oss på att samarbeta med innovativa mjukvaruföretag och har gjort ett betydande åtagande för att öka tillväxten. Episerver är ett perfekt komplement till vår portfölj, och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med deras kompetenta team i nästa fas av denna fantastiska möjlighet.”

Säger Deven Parekh, VD på Insight Venture Partners.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Svenska Golf-förbundet väljer Nimble Initiatives och Strife CMS

Accel-KKR, som köpte de svenskgrundade bolaget i slutet av 2014, är säljare och Goldman Sachs samt Lazard, Houlihan Lokey agerade rådgivare i transaktionen. Episerver grundades 1994 och har kontor i USA, Sverige, Danmark, Norge, Finland, Nederländerna, Sydafrika, Australien, Singapore, Spanien, Förenade Arabemiraten och Storbritannien.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.