WPP byter namn på svensk byrå, skapar Wunderman Thompson med 20 000 anställda

In Adobe AEM, Adobe Marketo, CXM, Java, Marketing Automation, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

En av de större partners i Sverige och framförallt Danmark på Adobe Campaign, WPP Wunderman, slås ihop med ett systerbolag och byter namn.

Reklambyrån JWT, J. Walter Thompson slås ihop med Wundermann. Den senare är mer datadriven, vilket behövs inom JWT. Den nya byrån kommer att kallas Wunderman Thompson och ha cirka 20 000 anställda på 200 kontor i 90 länder.

”– För att åstadkomma transformation på riktigt behöver våra klienter inspiration och vägledning grundlagd i data. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda det på en och samma byrå. Wunderman Thompson erbjuder exakt det våra kunder efterfrågar: brilliant creativity, expertise in data and sophisticated technology skills.

Säger Tamara Ingram, global vd på JWT, i ett pressmeddelande.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Publicis Sapient gör större satsning på Spryker e-handel 2023

Under våren var det flera vändor innan en annan nätverksjätte hittade sitt nya namn, ett av många i ordningen. Sapient heter numera Publicis.Sapient.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.