Yoga Girl hittade ”Product Market Fit” med ny Contentful och Shopify plattform

In Contentful, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Rebel & Bird har hjälpt yoga-stjärnan Rachel Brathen, känd som Yoga Girl, med en ny headlesslösning med integrerad e-handel. Yoga Girl, med miljoner av följare på Instagram, får en gemensam digital plattform att samlas på.

Bakgrunden ska varit att Yoga Girl ville förstå sin målgrupp bättre, följa upp och rikta budskap på ett smart sätt. Yoga Girl erbjuder både yogautbildningar och retreats på Aruba samt produkter som t-shirts, väskor med mera.

Arbetet ska ha inletts med att analysera det existerande nätverket av digitala kanaler och därefter ta fram en ny plattformsstrategi. Den teoretiska lösningen ska ha testats mot personer i communityt för att se om vi hade en Product Market Fit (PMF) för plattformen. Baserat på strategin togs en Minimum Viable Product (MVP) fram som nu har lanserats, säger teamet bakom.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Beyond Frames Entertainment handlar upp Contentful av Frank Digital Experiences

På sikt ska även Yoga Girls videostreamingtjänst oneOeight.com och andra av Rachels och Yoga Girls tjänster finnas på plattformen.