1000 övervakande människor krävdes för automatisering och AI i Amazon Go butikerna, tekniken läggs ned

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Amazon, E-handel, Lojalitetsprogram, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

AI, automatisering och smarta, nya e-handelskoncept i all ära. Tydligen behövdes det även över 1000 anställda i Indien som satt och manuellt granskade kamerabilder för att Amazons omtalade prestigeprojekt och Amazon Go butikerna med Just Walk Out teknik i USA från 2018 och framåt skulle fungera i praktiken. Det visar nya interna dokument nu under påskveckan 2024.

Nu ska satsningen som först byggde på känsliga butikshyllor, kameror i taket och in- och utpasserande i butikerna med mobilen och ett inloggat Prime-medlemskap helt ersättas. In kommer istället de mer betrodda barcode- och kameraförsedda Amazon Dash Carts-kundvagnarna.

0 st
personer övervakade varje rörelse
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Från början ska det varit tänkt att runt 5% av alla kunder manuellt skulle granskas av det tillhörande Go övervakningsteamet i Indien. Men under åren ska i snitt hela 70% eller runt 700 av 1000 handlande kunder tvingats screenats av och övervakats helt manuellt av det väldigt mänskliga centrat i Indien.

Trots det räckte det inte, mer tillförlitlig teknik och mänsklig interaktion krävs framöver. Även i Sverige har den Dash Carts-snarlika självscanningen varit en del under lupp på sistone och anses inte varit ett helt lyckat, transformerande projekt för ICA, Coop m fl. Problemen med fusk vid självscanning är omfattande och redan för 1,5 år sedan började butiker i Västsverige att aktivt välja bort tekniken för vissa områden.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Stor omorganisation på ICA, så formerar sig bolaget 2023 digitalt