33% lägger mer pengar på CRM, fortfarande inte affärskritiskt

In Adobe Marketo, CRM Customer Relationship Management, CXM, Marketing Automation, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Salesforce, Hubspot och Marketo har gjort underverk för att på kort tid få 90-talsbegreppet CRM att bli hett igen. Numera nämns ”CRM” som topp-10, ibland topp-5 term i de större ledande digitala byråernas egna kompetens- och verksamhetsbeskrivningar.
Upphandlingar, som den Absolut nyligen gjorde, placerar tidigare webbyråer i CRM-facket och nästan samtliga aktörer har på kort tid fått komma upp med ett svar hur deras projektmodeller och processer smart integrerar mot alla ledande CRM-system.

Att driva in, koppla samman och agera på kunddata är svårt att argumentera emot. Speciellt och det går att automatisera (Marketing Automation). Men frånsett den senare termen, hur pass mycket hetare har CRM i sig självt blivit de senaste åren?

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  E-handelsrådgivaren växer, tar toppchef från krympande Columbus

Svenska, snabbväxande Wiraya med VD Oskar Klingberg har tagit fram ett sätt att följa utvecklingen i egna ”CRM Barometern”. Årets, den andra i följden, upplaga besvarad av 294 svenska respondenter berättar bl a att:

  • En tredjedel kommer att öka sina investeringar inom CRM under året
  • Enbart 48% har uttalade mål med sitt CRM-arbete
  • 50% arbetar endast delvis eller inte alls med målsättning och uppföljning
  • 36% av de svenska företagen tycker avancerade analyser är viktig för ett lyckat CRM-arbete
  • 71% tycker CRM-arbetet främst ska utveckla existerande kunder
  • B2C-företag och större bolag har kommit längre i CRM-mognad
  • Men enbart 25% ser CRM-arbetet som affärskritiskt
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Epidemic Sound investerar i egna Salesforce och Contentful floran

Intressant är den tillhörande modell bolaget tagit fram för CRM-mognad. I fem steg går det att utläsa hur Wiraya ser på svenska bolags mognad inom området.

I april tog Wiraya in 12 miljoner för att försöka att även etablera sig i Storbritannien.

Allt om CRM i kombination med CMS och e-handel

Vill du också få stenkoll på området? Detta är en omfattande nyhetslista över alla som integrerar CRM-system. Missa inte vilka val era konkurrenter gör.

Leave a Comment