80 procent ostrukturerad data hos företag, Qlik gör förvärv

In Analys / Statistik, CDP, DMP, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Svenskgrundade dataanalysföretaget Qlik har förvärvat Kyndi, som ska vara en expert inom analys av ostrukturerad data som till exempel databaser och tabeller. Förvärvet ska stärka Qliks förmåga att hjälpa kunder med insikter från både strukturerad och ostrukturerad data och adresserar den snabbt växande volymen av ostrukturerad data.

0 Mkr
hade bolaget tidigare tagit in
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Runt 80 procent av data hos många företag ska idag vara ostrukturerad enligt Qlik.

” – Jag är mycket glad över att ansluta mig till Qlik-teamet. Qlik är perfekt positionerat för att leverera på löftet om generativ AI. Vi har en unik möjlighet att förbättra hur AI-drivna insikter skapar värde för kunderna. Att introducera våra innovationer i Qliks teknik kommer att möjliggöra sammanslagning av strukturerad och ostrukturerad data, vilket ger användarna djupare insikter och mer välgrundade beslut i ett brett spektrum av affärsscenarier.”

Säger Ryan Welsh, grundare och vd för Kyndi.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Femtio procent av alla som investerat i genAI saknar helt en strategi