Accenture Interactives fysiska flopp i Cannes, inget bumpade alls

In API, CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Accenture har svårt att slå sig in bland de coola killarna i Cannes. Accentures mer hippa enhet Accenture Interactive ville i år ta plats på Croisetten genom att både sponsra event, hålla möten och ha en egen yatch.

Men deras stora satsning var en eget, fysiskt armband kallat Connect Band som delades ut till kunder och intresserade. Tanken var att de lättare skulle kunna dela kontaktuppgifter sinsemellan. Genom att ”bumpa” två armband in i varandra. Idén togs fram av nyförvärvade Accenture-byrån Karmarama med 250 anställda.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  40 byråer blir Accenture Interactive, vissa undantag

Armbandet var byggt för att fungera med Bluetooth påslaget och genom att användarna laddade hem en speciell app. Men det vart en total flopp för Accenture rapporterar Digiday. Inte en enda besökare kunde ses använda Accenture Interactives armband under den gångna Cannes-veckan.

Inte otänkbart det var den speciella appen, samt att båda användare måste fått tag på armbandet. Dubbel friktion som nog ledde till att ingen orkade bemöda sig. Användare är inte helt OK med att ladda hem appar och dela sociala logins till höger och vänster på samma sätt som 2014. Speciellt inte reklambyrå-användare på plats i Cannes.

RPD International var med och tog fram hårdvaran.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.

Leave a Comment