Acquia öppnar alla dörrar, i nytt partnerskap med tre e-handelsföretag

In BigCommerce, CXM, Drupal, E-handel, Elastic path, Gratis, Modul / Extension, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Acquia och Drupal verkar ångra att de inte lagt mer krut på att stödja och lyfta ”egna” Ubercart eller Drupal Commerce de senaste åren. Nu går det kommersiella bolaget bakom Drupal in i ännu ett samarbete med ett e-handelsföretag. Idag är det amerikanska BigCommerce och deras headless-anpassningar de senaste kvartalet (under namnet ”BigCommerce Commerce-as-a-Service”) som anses utgöra en perfekt match med omdöpta Acquia Lift personalisering. Och även i det större sammanhanget med numera, så bekant klingande, gruppnamnet Acquia ”Experience Platform”.

Bara tidigare i oktober var det java-baserade, proprietära Elastic Path från Kanada som var det ultimata e-handelsalterantivet för alla Drupal open source PHP användare. En märklig rekommendation, Elastic Path är den Quadrant-listade aktör som valdes bort av både Salesforce, Adobe och Oracle när de letat e-handelsprodukt att förvärva de senaste åren. Trots att de två sistnämnda tekniskt sätt borde gillat Elastic Paths arkitektur bättre än produkterna de till slut förvärvade.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Stendahls och Awaves nya ägare köper upp flera byråer

Innan dess har Acquia och Drupal med grundaren Dries Buytaert hyllat just Demandware och Salesforce Commerce som ett alternativ för kunder som vill bygga på öppen arkitektur och den best-of-breed uppsättning Dries anser Drupal excellerar inom. Argumentet är att en bakgrund inom öppen källkod ska ”förberett Drupal att jobba över alla olika produktsviters gränser”.

BigCommerce och Elastic Path är även två av idag få aktörer kvar att samarbeta med, om Acquia vill undvika att förlora CX/CMS delupphandlingar hos större kundkonton. För kunderna kan 2018 hitta hela sitt produktbehov hos Adobe, Salesforce och Oracle. Utan att köpa upp ett separat CMS med redaktionellt- eller personaliseringsstöd.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Johnson & Johnson köper in dyr logotype, ADs får panik

Och historiken mellan aktörerna är inte fläckfri. BigCommerce har faktiskt en pågående reklamkampanj där de ”FUD’ar” och berättar hur pass mycket bättre de är än Drupal Commerce. De har även flera förslag på hur äldre Drupal Commerce installationer enkelt kan portas över till BigCommerce.

BigCommerce i  standardutförande, icke-headless, börjar på 29 dollar/månad och är en produkt närmast lik Shopify eller Tictail.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.