Adobe kundupplevelsemaxar på Tesla-skärmar och med mobiligenkänning i butik

In Adobe AEM, CXM, Lojalitetsprogram, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

” – Digitalt och analogt är två områden som fungerar väl ihop. Analoga enheter bör förses med digitala touchpoints och så här ser Adobe på det.”

MKSE är på ExCel i London och lyssnar till när Bred Rencher och co. berättar allt de har att säga om hur Adobes vill göra framtiden enklare för marknadsförare och innehållsägare.

Årets genomgång av en numera åtta produkter omfattande produktsvit avrundades i ett livecase. Det tillsammans med egna kunden Dunkin’ Donuts, en touchförsedd butikskiosk samt en vit Tesla som hissades ned från taket.

Det är av av de mer avancerade kundupplevelseresorna bolaget skapat case på under 2016. Även om det efter dragningen visade sig vara en prototyp, i skrivande stund.

Upplevelsen sträcker sig över ett besök hos en lokal Dunkin Donuts. Restaurangen har försetts med en typ av ny, touchvänlig kiosk. Stor som en tågbiljettautomat. Dess innehåll styrs i realtid av en central Adobe Experience Manager CMS. Så långt allt väl, det har t ex Coop.se gjort med sina Episerver-upppkopplade receptkiosker i runt fem år. Dessutom finns så klart kombinerad kioskdata över försäljningar etc. tillsammans med den vanliga besöksdata i Adobe Analytics (se bild).

adobe analytics dunkin donuts

Däremot finns nu även personalisering. Det blir mer intressanta. Igenkänningen av kund i fysisk butik hade konsulterna på Deloitte Digital valt att lösa med hjälp av NFC som grafiskt åskådliggjordes i realtid då kunden höll sin mobiltelefon mot kioskens skärm. Då lystes ”ikoner” upp och följde kundens rörelse med mobilen på skärm. Troligtvis för att extremt tydligt påvisa när uppkopplingen per kund verkligen var aktiv. Samtidigt lästes preferenser inom Dunkin-menyn, krediter och lojalitetsprogramdata in i kiosken. Följande menyer på touchskärmen är så klart personaliserades efter kund fram tills kassabesöket.

adobe summit 2

Samma personalisering är även tänkt att följa med i kundens kommande drive-tru upplevelser. Först erhålls en Tesla-skärm (kommande ”fjärde skärmen” efter desktop, tablet och mobile?) upplevelse av sajten Dunkindonuts.com i kundens bil (efter att motorn stannat).

I inloggat läge återfinns samma kundanpassade menyer som i kiosken tillsammans med kartor som visar närmaste restaurang. Väl på plats i drivt-tru kön assisterar Tesla-skärmen vidare och föreslår tillägg baserat på samma meny-preferenser per kund. Inte bara de sedvanliga extra-köpen vid kassa, alltså.

Dessutom har Deloitte Digital valt att åter igen använda mobiltelefonen som det framtida kreditkortet och säkra betallösningen. Accept och betalning av order flyttades i bilen till en tredje skärm då allt godkänns via kundens mobiltelefon med bäst fingeravtrycksigenkänning, generell säkerhet och redan lagrade kreditkort.

Intressanta framtidsåskådningar inom betalningsenhet, exponering av personalisering och flöde mellan skärmar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tesla använder Storyblok headless för CRM i 30 egna butiker

Kommentarer

  1. ”Management by Fireworks” var bäst från RBS @rbsgroup tidigare analysarbete och hantering av nya produkter. Vi tände, det smällde, alla tittade och applåderade. Sedan var det över. Nu springer ingen.

Leave a Comment