Adobe planerar ”light-version” av AEM

In Adobe AEM by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Vid årets Adobe Summit i London var det tydligt att Adobe gärna ökar takten för att snabbare komma ut med produkten till fler kunder.

Under pressträffen bekräftade Adobe att AEM-svitens omfattning och att den historiskt främst riktat sig till kundgrupper av den större kategorin. Införsäljningscyklerna på denna typ av projekt är omfattande och enormt tidskrävande. Något som syns tydligt bara 12 månader efter förra Adobe Summit. Den CXM-fokuserade aktörens kundcase och lösningsförslag är snarlika de som visades upp 2012. Trots Adobes fördel av att genom hundratusentals Omniture-installationer och andra portföljprodukter kunna visa upp ”kunder” som egentligen har lite, om ens något, med CMS-produkten AEM/CQ5 att göra.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så fungerar nya Adobe Firefly generativa AI-tjänster

Målet med det sista kvartalet 2013 samt år 2014 är även titulerat ”geografisk spridning”. Något som kan tolkas som att på säljsidan måste antalet partners utökas, bli fler och mer aktiva.

Största Adobe AEM partners idag är offshore-fokuserade jättar som Deloitte Digital, SapientNitro och RazorFish.

Det kan därför komma att bli aktuellt med att paketera en ”light-version” av Adobe AEM riktad mot SME-segmentet, enligt Adobe senior VP Brad Rencher och EMEA chefen Mark Zablan.

Leave a Comment