Adobes onlineerbjudande med Experience Manager omsätter 16,4 miljarder

In Adobe AEM, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

MKSE.com spekulerade 2014/2015 i att Adobe spenderat över fem miljarder dollar på alla förvärv inom egna sviten av kundupplevelsehanterande, integrerade produkter. De siffrorna har sedan dess bekräftats i andra sammanhang (fem miljarder dollar i M&A nämndes 2016/2017). Och då är det väl dags att ta lyssna in på de senaste siffrorna gällande hur det går med miljardinvesteringarnas återbetalning?

Den senaste kvartalsrapporten med gällande och spekulativa siffror för helåret 2017 visar att Adobes onlineerbjudande Marketing Cloud numera totalt omsätter 1,5 miljarder dollar för de första tre kvartalen, helt i fas med att omsätta 2 miljarder under hela året. Motsvarande 16,4 miljarder SEK med dagens dollarkurs.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hilti uppdaterar internationell SAP Commerce e-handel, appar och portal med svensk ny partner

Och det är CMS, personaliserings, kundupplevelse etc.-produkten Adobe Experience Manager som fortsätter agera draglok för Adobe. AEM står för lejonparten av omsättningen inom hela Adobe Marketing Cloud.

Adobe säger själva att tilläggen med Sensei AI och olika machine learning tillägg lockar målgruppen av markandsförare och digitalchefer. Analytiker på Trefis spekulerar i att Adobes Marketing Cloud erbjudande med AEM kan komma att generera intäkter som passerar 7 miljarder dollar inom sex år.