AFRY bygger Digital X och Factory, två transformationsenheter för att förädla och producera “technical capabilities”

In Nyheter, CXM, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Inuse-ägarna AFRY, tidigare ÅF Pöyry, inleder 2021 med att bygga en egen elitdivision inom digital utveckling och digital transformation. Det, idag sedvanliga, namnet för enheten blir “AFRY Digital X”.

st
nya enheter med olika syfte och klassificering tar AFRY fram

Parallellt med “AFRY Digital X” byggs en “AFRY Digital Factory” som ska fungera mer som en egen produktionsapparat. Koda samt designa det som strategerna (och kanske komikerna och filosoferna?) tar fram i “X”-enheten. Det är lite ovanligare att uttalat skapa sin egen produktionsenhet, separat från tänkarna i strategienheten. Silobrytande brukar vara normen i allt arbete. Men så väljer AFRY göra 2021. I “X” ska AFRY-konsulter jobba med “hela livscykeln för egna digitala produkterna och lösningarna” samt ta fram way-of-working arbetssätt, intern “continuous learning” och förädla “technical capabilities“. Uppdragsbeskrivningen för X-enheten 2021 är väldigt lik den som togs fram av de större LargeCap-börsbolagen när de skapade sina interna “X”-enheter för runt fyra, fem år sedan.

Vi har mer på samma ämne:  Hertz.com försenad två år, webbleverantör stäms på 304 Mkr

Till skillnad från de klassiska, inhyrda kvartalsvis i Epicenter, lokalerna kommer AFRY Digital X återfinnas direkt i egna lokalerna i Solna och Frösunda industrikvarter. Samt remote då det är Covid-19 tider. Efter Epicenters storhetstid som “X”-labb 2015-2016

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.