Svenska Experience Labs och Studios dröjer, Accentures nya klart i december

In CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Update: Det var inte mycket av Evrys kommande Experience Lab skapat av innehaven NetRelations, Method, Evry och Bekk vi fick se häromveckan. På bilderna såg det hela faktiskt mest ut som de vanliga korridorerna i Solna. Vilket det även visade sig vara.

Hur ser då en äkta Experience Lab eller Studio ut? Doberman har under 2016 använt egna kontoret (berättar Dobermans Henrik Karlsson för MKSE) för att skapa sin plats när de labbar med kunders ledningsgrupper. Andra väljer t ex skolan Hyper Islands lokaler på Telefonplan eller större rum på hypade kontorshotellet Epicenter för att bygga upp labbverksamhet och prototypa fram lösningar.

McKinseys köp Veryday tar ofta fram prototyper (se bild), men har ingen egen större yta för syftet.

veryday mckinsey prototyping

Annars väljer företag och byråer som Great Work och Google att göra om delar av sina kontorsreceptioner till en typ av labb-platser. HTC VR-glasögon och Hololensar har köpts in för att testas av besökare som vill vara med och snabbt simulera eller fingra på framtidens kundupplevelser.

I väntan på att PwC Ponds 1500 m2 stora studio i Frihamnen eller ”EVRY Strategic Design Lab” i gamla Skatteskrapan ska byggas klart får vi titta på Hong Kong. Där har Accenture Digital / Accenture Interactive, stilbildande och tidiga förvärv av fristående varumärket Fjord, i december byggt klart sitt Experience Lab och Studio. Syftet är som alla andra, att:

  • Främja samarbete
  • Kultivate kreativitet
  • Möjliggöra innovation över team lokalt och globalt i varje projektfas samt..
  • Inte bara för Accenture, men med deras kunder högst involverade

Det ser ut som följer enligt en release idag (se bild ovan). Lite som Tekniska Muséet med ett hippt Berlin-café.

0st
företag samarbetar för att ta fram det nya labbet
Accenture har tagit hjälp av just Fjord samt egna byrån Pacific Link för att ta fram studion/labbet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Acceptans för AI, oengagerad kundvård och mer, Accenture Life Trends 2024 är ute

Leave a Comment