Aftonbladet lanserar DinKlubb.se samt testar CoverItLive

In Escenic, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Aftonbladet testar kanadensiska tjänsten CoverItLive.com för att sända live fotbollsövervakning via mobilen. Andra kunder använder även CoverItLive för att sända live chattloggar över politiska debatter, stora händelser och musikevents.

En annan nysatsning från Aftonbladet.se är sajten DinKlubb.se (på en Escenic CMS). Webb-TV- och nyhetssamlingsplatsen DinKlubb kommer dock främst till sin sätt i den mobila variant som även finns tillgänglig länkad från mobil.aftonbladet.se. En del av Aftonbladet som det storsatsas på just nu. Allt eftersom mobiltrafiken ökar. Den mobila sajten har försetts med cookies vilket gör att besökares favoritklubb ligger i minnet och vid nästa besök får besökaren direkt får ta del av “sin” allsvenska klubbs nyheter. Antagligen uppskattat när besökaren “står i klacken”.
aftonbladet, CoverItLive, dinklubb, Escenic Escenic, Nyheter

Vi har mer på samma ämne:  Aftonbladet läser upp dagliga nyheter i Amazon Alexa röstassistent

Aftonbladet kan behöva fler idéer implementerade snabbt. Facebook drog just om tidningen som populäraste svenska sajt.

Och med alla web2.0 tjänster som kvälls- och dagstidningssajterna knyter på sig kommer det snart behövas någon typ av portfolio management (som jag gillar att kalla det) för att testa och dokumentera vilka tjänster som passar med varandra och hur mycket page load time / total loading time samt last de kräver. Ingen gillar en slö sajt på en annars snabbt fungerande PC/Mac. Se där, en affärsidé.

Kommentarer

  1. Angående web2.0 / 3:epartsportfolio managment idén, tror det kan komma att behövas. Sajtägare idag verkar lita blint på att de amerikanska och svenska tjänsterna ska ge korta svarstider och inte fördröja laddningstid av övrigt content. Läskigt för besökarnöjdheten. Lite mer om hög 3:epartsacceptans, som jag skrev redan för 13 månader sedan: http://tinyurl.com/c7f66h

  2. Författare

    Angående web2.0 / 3:epartsportfolio managment idén, tror det kan komma att behövas. Sajtägare idag verkar lita blint på att de amerikanska och svenska tjänsterna ska ge korta svarstider och inte fördröja laddningstid av övrigt content. Läskigt för besökarnöjdheten. Lite mer om hög 3:epartsacceptans, som jag skrev redan för 13 månader sedan: http://tinyurl.com/c7f66h

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.