Aftonbladet.se sjösätter ny iPad satsning

In Escenic, iPad, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Steget efter Expressen.se, det är något nytt. Expressens nya iPad version, i regi av rekryterade Peter Frey, tidigare digitals ansvarig på just Aftonbladet, kom redan för ett kvartal sedan.

0
svenskar använder iPad och läsplattor
Nu är det dags för Aftonbladet att presentera sin iPad och läsplatte-variant. Den har försetts med ett ljusare mer ”readablity-anpassat” utseende (populärt via t ex Medium.com’s format) än vanliga sajten, hamburger-meny, alfabetiska kataloger över innehåll, inloggning i en vänsterställd meny och ett allmänt mycket mer avskalat yttre. Annonsversionerna syns inte i de förhandstittar som ges. iPad-versionen väntas automatiskt ladda in på de enheterna med möjlighet att växla till desktop för de som inte känner sig hemma.

Det ska vara fokus på Aftonbladet TV content.

Totalt ska 3 800 000 svenskar ha tillgång till en surfplatta, en anledning till den nya formatanpassningen. Andra satsningar på läsplattesvenskar genom åren från Aftonbladet?

  • Aftonbladet har även en PDF-version av sin tidning i Appstore, en satsning som fått dåliga betyg av användarna och inte uppdaterats sedan 2013.
  • Sedan finns Aftonbladet Flip från sommaren 2013. Som namnet antyder en Flipboard inspirerad historia med blandade betyg av 277 svenska recensenter (trots att appen uppmanar läsarna att ge 5 stjärnor).
  • Aftonbladets mobila version gjordes om rejält samma år och verkar helt klart mest uppskattad av de mer mobila satsningarna.
  • Det är även den variant som hämtas i en wrapper för de som söker efter Aftonbladet appen i sin lägre upplösta smartphone.
  • I sidfoten av Aftonbladet på iPad går det att aktivera samma mobila version, även för iPad användare.

Aftonbladet.se använder centralt ett norskt javabaserat Escenic publiceringssystem. Denna satsning ska vara rätt frigjord från CMS:et.

Även Expressen satsar på hamburgare, infinite scoll och autosniff för sin satsning.

Kommentarer

Leave a Comment