Aftonbladet.se tvingar inte till mobil version

In Escenic, Nyheter by edenstromLämna en kommentar

Sedan någon månad tillbaka kan Aftonbladet.se-besökare som använder en mobil enhet välja den mobila version av sajten. Under inladdningen för att spara dyra kb-kostnader för GPRS- och 3G-surfare. Det nya är att det är ett val, som läggs över den övriga content, och dyker upp innan hela webbsidan hunnit laddats in. Smart.

Att besökaren ges möjligheten att välja är en bra lösning då floran av mobila enheter ständigt växer och alla har egna OS och egna webbläsare. Det har blivit svårt för contentägare som tidningar att hela tiden anpassa sig efter enheterna. Tidigare mobila identifieringsscript har tvingat till en mobil version, vilket inte alltid varit det besökaren velat.

Aftonbladet har även skaffat sig domänen m.aftonbladet.se för mobilt content. Google var bland de första att lägga till ”m.” som prefix till domännamnets mobila version. Vanligt i Sverige är även ”mobil.”, som jag skrivit om här.

Går besökaren in på m.aftonbladet.se erbjuds istället en SMS-prenumeration av nyheter som valmöjlighet i samma ”toppyta”.

Aftonbladet är en Escenic CMS-kund.

Leave a Comment