Allt om McDonalds nya digitala “gästresor”, framtagna tillsammans med Avaus

In AI, Machine Learning, Botar, Content Marketing, CRM Customer Relationship Management, CXM, Lojalitetsprogram, Nyheter, Online Marketing, Salesforce by Martin Edenström

Avaus vann uppdraget att ta fram ett antal kundresor, eller gästresor som de kallas i projektet, tillsammans med numera centralt ägda nordiska McDonalds. Det berättar teamet med kundens ägare Rickard Berthold för MKSE.com.

Salesforce-projektet kallas ett första steg i utrullningen av marketing automation med fokus på gäst för snabbmatsjätten. McDonalds vill bli mer lokala, personliga och relevanta.

Projektet ska ha letts av McDonalds själva tillsammans och marknadsföringsbyrån Avaus. Allt startade andra kvartalet 2018 för att gå live efter en “IP warm-up” nu i början av mars. Satsningen på Salesforce är ett nordiskt projekt där Danmark var först ut en månad innan. Att samla de nordiska länderna på en gemensam plattform kallas ett första steg mot att arbeta mer nordiskt.

“Med Salesforce öppnas möjligheterna upp att automatisera och bli mer personliga, relevanta och lokala i gästkommunikationen och gå till 1:1 personalisering.”

Några utmaningar med projektet var att införa en ny plattform. System utgör alltid en utmaning för ett företag med en global app och databas. Ändringar i globala system kan påverkar runt 40 landsmarknader. Därför behöver lokala lösningar anpassas till globala förutsättningar. Detta kan påverkar detta hur Salesforce skickar push-notiser och begränsningar. Eller hur liten och nischade en målgrupp kan vara.

Fler artiklar om ämnet:  IBM knyter Salesforce närmare sig, egna konsultbolaget Bluewolf siktar på Sverige

Teamet berättar att de har jobbat hårt med att fått till en så nära sömnlös upplevelse mellan Salesforce och egna appen. När en gäst klickar på ett mail, öppnas


Vill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett gratis konto.
Använd registreringslänken för att skapa en ny användare. Därefter kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag såväl som nästa vecka. Att registrera sig är standard på kvalitativa nyhetssajter. Detta formulär tar bara 10-15 sekunder att fylla i. Eller omfamna kundupplevelsen och låt din webbläsare auto-fill populera dina personliga uppgifter i gult.

Fler artiklar om ämnet:  Subway väljer Design Thinking, Adobe Martech och en stegvis transformerad marknadsenhet
Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning efter första inloggning behövas.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Ligger steget före digitalt.