Allt om McDonalds nya digitala ”gästresor”, framtagna tillsammans med Avaus

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Content Marketing, CRM Customer Relationship Management, CXM, Lojalitetsprogram, Nyheter, Online Marketing, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Avaus vann uppdraget att ta fram ett antal kundresor, eller gästresor som de kallas i projektet, tillsammans med numera centralt ägda nordiska McDonalds. Det berättar teamet med kundens ägare Rickard Berthold för MKSE.com.

Salesforce-projektet kallas ett första steg i utrullningen av marketing automation med fokus på gäst för snabbmatsjätten. McDonalds vill bli mer lokala, personliga och relevanta.

Projektet ska ha letts av McDonalds själva tillsammans och marknadsföringsbyrån Avaus. Allt startade andra kvartalet 2018 för att gå live efter en ”IP warm-up” nu i början av mars. Satsningen på Salesforce är ett nordiskt projekt där Danmark var först ut en månad innan. Att samla de nordiska länderna på en gemensam plattform kallas ett första steg mot att arbeta mer nordiskt.

”Med Salesforce öppnas möjligheterna upp att automatisera och bli mer personliga, relevanta och lokala i gästkommunikationen och gå till 1:1 personalisering.”

Några utmaningar med projektet var att införa en ny plattform. System utgör alltid en utmaning för ett företag med en global app och databas. Ändringar i globala system kan påverkar runt 40 landsmarknader. Därför behöver lokala lösningar anpassas till globala förutsättningar. Detta kan påverkar detta hur Salesforce skickar push-notiser och begränsningar. Eller hur liten och nischade en målgrupp kan vara.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Alla ekonomiska AI-och ChatGPT vinnare just nu, genomgång från MKSE.com

Teamet berättar att de har jobbat hårt med att fått till en så nära sömnlös upplevelse mellan Salesforce och egna appen. När en gäst klickar på ett mail, öppnas appen upp och tar användaren direkt till ”slutstationen”, tex ett erbjudande. McDonalds ska redan ha sett bra resultat – både när det gäller öppningsfrekvens och klick.

”Många hävdar att e-mail är dött, vi hävdar att så är inte fallet. Samtliga mail-mottagare har högre besöksfrekvens, högre snittcheck och högra användande av vårt lojalitetskort – McPoints. Salesforce hjälper oss att leverera ett mervärde till våra kunder och är en perfekt plattform och bärare av budskap kring vårt lojalitetsprogram och diverse erbjudanden.”

Säger Rickard Bertholt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  NoA ska bli störst på Salesforce, gör förvärv

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss