Amazon, Amazon Sverige Amazon, Check out/Kassasystem, E-handel, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing

Amazon Sverige först om 3 år, säger ansvarig från Amazons europeiska digitalsatsning

In Amazon, Check out/Kassasystem, E-handel, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det blir inte alls Amazon Sverige till Black Friday i höst, som Rankona Mazons grundare var så säker på. En insatt tipsare berättar för MKSE.com att han är en del av det omfattande teamet som just bygger Amazons alla kommande, europeiska digitalsatsningar.

Utvecklingen av Amazons europeiska hemsidor ska nämligen just nu ske på plats i Luxemburg. Ett land där även Amazon tidigare bekräftat, i offentlig information, att de har hundratals egna “Amazonians” anställda.

Och det är flera andra länder före Sverige i turordning och backlog-prioritering just nu, enligt uppgiftslämnaren. Tesen ska bekräftas av att det var så sent som i våras de första svensktalande översättarna kom in i bolaget. Svenska översättare har just anställts (se annonsen på Linkedin) till bolaget, men startar först efter sommaren.  Och de första tyska/svenska översättarna ska enligt uppgift alltid jobba med att bygga Amazon-expansionswebbar med den tyska hemsidan som grundmall. Totalt ska tre andra Amazon-hemsidor ligga i pipeline innan den svenska kan tas fram:

  • Amazon.ae (som precis har lanserats)
  • Amazon.nl (som i nuläget bara säljer böcker för lokala holländare)
  • Amazon.com.sg/ (därefter ska Amazon Singapore utvecklas och översättas)
  • sedan är det tur för .. Amazon.se. Samtidigt som turkiska Amazon.com.tr ska hålla på att vidareutvecklas för att bli en fullskalig marknadsplats med alla Amazons e-handels möjligheter.
Vi har mer på samma ämne:  HubSpot teamar ihop med AWS, investerar och bygger ny marknadsplats

Totalt bör vi svenskar räkna med två till tre år innan Amazon.se är klart för regelrätt e-handel.

Gamla Linkedin-annonser för hur holländska översättare respektive översättare i Singapore togs in tidigare än de svenska ska även det visa på hur olika Amazon-sajter historiskt har prioriteras. Utvecklingen av den svenska Amazon.se skaVill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.