Användarna måste hitta rätt, SVT designar om Fjärrkontrollen intranätet

In Intranät, Nyheter, Offentlig sektor, Office 365 SharePoint Online, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

SVT har avslöjat fler nya detaljer om 2020-releasen av egna SiteVision och Sharepoint kombinationen och intranätet Fjärrkontrollen. Redan förr-förra hösten avslöjade den statliga televisionen att personalen skulle få ett nytt intranät för att bättre knyta samman de olika SVT-kontoren och verksamheterna. Budgeten var på 5 Mkr och en detalj med projektet var att SiteVision CMS anpassades för att se ut som Sharepoint (!) för igenkänning och snabbare acceptans. Sharepoint ska tydligen vara ett välkänt system inom SVT där internt stöd byggts upp genom åren.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Kommunens nya intranät ska motivera, inspirera och pusha medarbetare med teknik

Men under 2019 visade det sig att användarna inte förstod skillnaden på Microsofts Sharepoint inbyggda navigering och intranätets egen styrning. Därför krävdes åter igen en helt ny design. Det berättar Annica Ragert, Chef internkommunikation, Anna Thodenius, intranätansvarig och Johan Simon från SVT under Smarta Intranät konferensen 2020.

Samtidigt passade SVT på att anpassa flera andra saker och tillägg. Som en ny sökmotor och bättre sökoptimering i intranätet. Man har även passat på att skapa bättre metadata och märka upp allt innehåll med t ex informationstyp, vilken målgrupp och ämne det berör. Det finns även stöd för att se över livscykler och bättre granskningskontroll av olika typer av intranätsinnehåll. Numera ska även mobilanpassningen vara fulllgod.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hälften av Sitevision Awards 2022-finalisterna jobbar med Consid

SVT upplever numer även att man blivit mycket bättre på att nyttja det bästa av de både CMS:en i kombination.