App-lik, HTML5-matad Avazabank.se släppt i beta

In Featured, Java, Liferay, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Avanza bank hann släppa en första betaversion av sin nya sajt innan året var slut.

Det hela 13 (!) månader efter att Avaza avtäckte sin minst sagt amibitiösa utvecklingssajt på Liferay CMS. Säkert den mest påkostade i Sverige genom tiderna.

Fick de in någon bra besökarpåverkan då? Jovars, den ”/nya” lanseringen har jobbar med trevliga app-ikoifiering (inställningar, dela och sök) för t ex medlemshanteringen, flera dropdowns i menyrad och en VideoJS HTML5 filmvisare.

Ikonerna dyker upp igen i de smått animerade sätten att visa sidor/notifyers. Animerade är även footer och header som går att fälla in och ut.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Optimizely spöar Salesforce och Oracle som DX-svit, färre väljer betala

Den tidstypiska fixerade toppmenyraden finns där liksom en fixerad footer-rad med personaliserande funktionalitet och en mängd olikfärgade lightobx’es för notifieringar av olika slag.

Inloggade kan personalisera genom att skapa egna sidor/genvägar i sin bank. App-likt, innovativt och kul. Andra banker måste tycka exemplet är en aning skrämmande. Banksektorn tillhör, förståeligt, de som är försiktigast med innovation och nytänkande.

Det märks att det fortsatt finns konsulter som gillar och kan javascript frontend inblandade i teamet.

Sidor för registrering och glömt lösenord tillhör vad som ännu inte finns klart.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Vissa förändringar i Gartner Digital Experience Platforms 2022

Tipstack till Gunnar Wrede.

https://www.mkse.com/wp-content/uploads/avanza_labs.jpg

 

 


Leave a Comment