BYOL, ”Bring Your Own Lake”, i nytt datasamarbete med Salesforce och Databricks

In Cloud / Förvaltning, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Datamodeller är den nya mobila enheten, eller device’n som CTO/CIO och CMO vill kunna ta med och flytta runt på. Även Databricks och Snowflake har valt använda och återuppväcka gamla ”bring your own..” termen då de ska presentera sitt nya partnerskap med Salesforce. I detta fall är det en annan innebörd av ”BYOL” än vad McKinsey och Salesforce presenterade i slutet av förra veckan. Vid Dreamforce 2023 använder Databricks och Snowflake BYOL för att presentera hur egna Databricks Lakehouse Platform är integrerad med Data Cloud från Salesforce för olika typer av omfattande datadelning, så kallad ”Bring Your Own Lake”.

0 %
av en kunds i snitt 1061 appar är integrerad
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Den stora nyheten ska vara att tidigare omfattande jobb inom ETL (extract, transform & load) för all datahantering med så pass stora modeller är eliminerat. Mindre jobb med ägandeskap, säkerhet och trust.

Integrerade system som Salesforce vill ha tydligt strukturerad data för att den ska fungera att integrera med egna plattformen. Med en Bring Your Own Lake-lösning (BYOL) är tanken att kunder kan kombinera kunddata från Salesforce med extern, ostrukturerad data lagrad i t ex Snowflake eller Databricks.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Största nyheterna från Dreamforce 2022