Carlsbergs B2B Commerce på SAP och Sitecore räddade bolaget under Covid-19

In CXM, E-handel, Nyheter, SAP Commerce Cloud, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

För fyra år sedan inledde Carlsberg och holländska digitalpartnern Osudio ett gemensamt e-handelsprojekt på SAP hybris och med uppdaterade egna CX-plattformar kallat Carlsberg ”Carl’s shop”. Det ska nu 2020/2021 för bryggeriet varit väldigt värdefullt att ha på plats under pandemin, menar de båda två tillsammans i ett uttalande.

Mer än 75% av alla B2B-köpare samt säljare säger idag att de nu föredrar digital självbetjäning och aktivt undviker det mänskliga engagemanget i samma situationer, menar en ny B2B-studie från McKinsey publicerad under slutet av 2020. Pandemin har ökat detta beteende flerfaldigt även för bryggerinäringen, menar Carlsberg.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så ser McKinsey's nya CRM-samarbete tillsammans med Salesforce ut

Lösningen bygger på SAP CX Commerce med ett tillhörande Sitecore XP CMS stöd. Detta trots att redan under 2015/2016 blev Carlsberg en av de FMCGDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tuffast för UX och Design Thinking, byråer sparkar hälften av alla anställda


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon