Carlsbergs B2B Commerce på SAP och Sitecore räddade bolaget under Covid-19

In CXM, E-handel, Nyheter, SAP Commerce Cloud, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

För fyra år sedan inledde Carlsberg och holländska digitalpartnern Osudio ett gemensamt e-handelsprojekt på SAP hybris och med uppdaterade egna CX-plattformar kallat Carlsberg “Carl’s shop”. Det ska nu 2020/2021 för bryggeriet varit väldigt värdefullt att ha på plats under pandemin, menar de båda två tillsammans i ett uttalande.

Mer än 75% av alla B2B-köpare samt säljare säger idag att de nu föredrar digital självbetjäning och aktivt undviker det mänskliga engagemanget i samma situationer, menar en ny B2B-studie från McKinsey publicerad under slutet av 2020. Pandemin har ökat detta beteende flerfaldigt även för bryggerinäringen, menar Carlsberg.

Lösningen bygger på SAP CX Commerce med ett tillhörande Sitecore XP CMS stöd. Detta trots att redan under 2015/2016 blev Carlsberg en av de FMCG

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.