Colorama köper in Episerver och Storm Commerce headless e-handel, går mot resten av nordiska färghandeln

In Nyheter, Drupal, E-handel, Optimizely/Episerver, PWA, Storm Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Inte bara Tikkurila har genomfört större, nya digitalprojekt i sommar. Colorama, nordens största oberoende färgfackhandel med över 150 butiker i Sverige, väljer att handla upp nytt inom CX och e-handel nu i juni.

Men till skillnad från Alcro, Nordsjö färg, Tikkurila och Beckers som gick mot en ny molndriftad Drupal open source lösning efter några år på en, mer eftersatt, Sitecore XP CMS blir det strategiskt helt åt andra hållet för Colorama. De lämnar sin tidigare Drupal 7 CMS miljö för en ny Storm Commerce headless e-handel plattform med Episerver CMS. Trots att det inte är otänkbart att just Coloramas tidigare plattformsval fått Tikkurila att luta åt det hållet. Det är ändå ett av de absolut mest vanliga förfarandena vid den typen av utvärdering/upphandling av en plattform.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nordic Nest bytte Excel mot Infobaleen retail AI, ökad lönsamhet och tillväxt

Den andra konkurrenten Flügger Färg med Flugger.se ligger sedan ett tag tillbaka på en Episerver CMS samt inRiver PIM. Caparol färgbutiker med caparolfarg.se är en Jetshop e-handelskund. Färgvaruhuset.se kör på E37 Triton e-handel.

Den nya lösningen ska sy ihop den digitala upplevelsen med motsvarande upplevelse i en fysisk butik. Storm Commerce har rollen som e-handelsmotor och PIM i den nya lösningen som därutöver kommer att baseras på Episerver CMS DXC molndrift samt en befintlig Voyado lojalitetsprogram implementation. Zington (f.d Clearmont) är strategisk partner och kommer att stå för teknisk i mplementation av lösningen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bangerhead byter e-handelsplattform, väljer Bizzkit

Mer om konkurrensen. De klarar sig inte allena på Drupal. Alcro, Nordsjö färg, Tikkurila och Beckers köpte för 1,5 år sedan även in en holländsk Sana Commerce, ’integrated E-Commerce plattform’ för egna SAP och MS Dynamics miljöerna.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss