Commercetools utbildar och certifierar 68 headless-utvecklare i veckan

In Commercetools, Contentful, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Undrar ni över vart mångmiljardvärderingarna för Contentful och e-handels headlesskollegan Commercetools kommer från så ta del av dessa siffror. För, som vi lärt oss av Optimizely, Sitecore, Salesforce och de flesta andra idag, partnerledet är absolut ”essential” för att nå säljframgång och penetration hos kund. Detta vet idag olika investerare och antalet aktiva och certifierade partners, gärna välkända och etablerade världen över, är en minst lika viktig förvärvs- eller såddkapitalsmultipel som, säg, den egna storlekten på R&D avdelningen. Men dock inte lika viktig som AAR-talen. När Adobe köpte upp Day CQ 5 CMS och hade de inte riktigt samsyn eller en historik av mer utlagd partnerförsäljning av CMS/CX/e-handelsprodukter. De ville hålla i sina egna ”slicka” Powerpoints. Vilket kan försenat lokala etableringar och expansion med flera år.

Headless och composable commerce-ledaren Commercetools från Tyskland kunde så sent som för mindre än två år sedan räkna upp totalt 30 partners som företaget utbildat och förlitade sig på i olika kundsamtal och affärer. Rätt blygsamt jämfört med t ex Salesforce tusetals och de runt 800 partnerföretag som jobbar med Optimizely.

Nu 2021 räknar Commercetools redan upp helaDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!

Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Optimizely omsätter över 4 mdr i ARR