Community i realtid på Familjeliv uppmuntrar till interaktivitet

In Featured, Javascriptramverk, Nyheter, Övriga / Custom CMS by MKSE.com Redaktion Martin Edenström7 Comments

Att kunna se när något händer i realtid har alltid intresserat oss. I rätt sammanhang fungerar det även på internet. Några som gör det jättebra i sin relansering är Stampenägda Familjeliv.se.
familjeliv
De har släppt en widgetliknande 468 pixlar bred ticker som på startsidan ständigt visar rubrikerna till de tiotusentals (!) foruminlägg som dagligen författas.

Finns den här typen av aktivitet i communityt/forumet är det verkligen motiverande att visa upp den och därmed få en typ av sekundaktuella, menyval som lockar till kommentering/forumet. Google Friend Connect (som även denna sajt har, aningen i skymundan nere till höger) är ett liknande sätt att visa på männsikor, liv och rörelse på en sajt.

Familjeliv är, liksom populära systersajten Brollopstorget.se, en handkodad / custom lösning med script och HTML-sidor. Happyuser är en av konsulterna.

Kommentarer

  1. Och där dog den och är numera bara baserad på de fem senaste som hämtas in en enda gång. Den fins realtidsfunktionen hat stängts av. Drog den för mycket kräm och tid när startsidan skulle laddas in, eller vad?

  2. Författare

    Och där dog den och är numera bara baserad på de fem senaste som hämtas in en enda gång. Den fins realtidsfunktionen hat stängts av. Drog den för mycket kräm och tid när startsidan skulle laddas in, eller vad?

Leave a Comment