Consid köper upp ett Appcorn i behov av förändring

In Android, CXM, iPad, iPhone, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Consid är kända för initiativ och event, men nu lägger IT-konsulten även ett förvärv till historien. Det är välkända Appcorn med högkvarter i Karlshamn som köps.

I förhållande till konkurrenterna har Appcorn AB gått bra. De visade 2016 upp en vinstmarginal om +35,1% på 12,5 Mkr omsättning. Men så kommer det nog inte fortsätta 2018-2019.

Som MKSE.com påpekat behöver appbyrå-branschen akut förändras. För samtidigt gick nästan samtliga klassiska konkurrenter back. Som Apegroup med -8,4 Mkr back på en 53,4 Mkr omsättning under brutna räkenskapsåret 2016. Det var ännu ett år av mellan -12 till -15% negativ vinstmarginal. Och Deloitte Digitals Mobiento AB fortsätter backa, de gick i brinnande högkonjunktur med -4 Mkr på en 63 Mkr omsättning.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Större antal idrottsförbund och föreningar väljer Consid och SiteVision

Enligt Martin Alléus, grundare och teknisk chef på Appcorn, och Mårten Nilsson, vd på Appcorn, är sammanslagningen ett naturligt nästa steg i verksamhetens vidareutveckling:

”– Vi är mitt i steget till vår tillväxtkurva och det är precis de här musklerna som kommer bidra till att vi växer. Consids rekryteringskompetens, gedigna säljarbete och storlek gör att vi kan fokusera på det vi är bäst på. I och med detta kan vi bygga vidare det erbjudande vi tagit fram, fortsätta vara ledande inom mobiliteten, som sveper in över alla branscher, och vara med och påverka på riktigt.”

Från och med första april drivs bolaget under Consids varumärke. Appcorn startade 2009. På kundlistan finns app-kunder som Spotify, Blocket, H&M, Coop och Ericsson som Consid nu hoppas kunna sälja fler tjänster till.

”– Vi är fantastiskt glada över att välkomna Appcorn till Consid, vi kan nu på allvar erbjuda våra kunder marknadens absolut bästa erbjudande inom mobila lösningar. Appcorns nisch, expertkompetens och långa erfarenhet inom området kommer, i kombination med Consids starka varumärke, kontaktnät och kunskap inom en rad andra affärsområden, leda till helt nya möjligheter för oss båda.”

Säger Consids VD Peter Hellgren. Sebastian Wendéus var Acquisition Manager på Consid.