Coop flyttar ut inloggade delar av webbplatsen till extern leverantör

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under det första kvartalet 2019 har Coop gjort några större förändringar i sitt arbete med webb, appar och kundupplevelse. Under ett decennium har det varit en strikt integrerad Episerver och .NET miljö som använts inom matjätten. Som fick sköta allt från extern webb, inloggat läge, kortuppgifter, receptbank, och mycket därtill. Samma lösning användes delvis även för den egna e-handeln (läs mer om den här) och olika innovativa startup-samarbeten.

Men i samband med medlemskortbytet från Visa till Mastercard väljer svenska Coop att länka ut de delar av Coop.se som berör kortmedlemskapet. De hamnar från och med början av mars på egna domänen coopmastercard.coop.se. En satsning som ej längre delar samma single-sign-on inloggning. Den går från Coops egna system till en tillkommande, extra inloggning. Styrd av Signicat och BankID. Inte fel med lite extra säkerhet i dessa tider, men även UX och design skiljer sig avsevärt mellan de nu separata satsningarna.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Orange Business Services ersätter Basefarm, ny plattform

Hela satsningen andas dessutom separation från grundverksamheten med olika förklarande texter här och där som måste förklara i fetstil hur allt förhåller sig. Och som nästan tvingas ursäkta sig varför uppgifter inte längre stämmer eller varför dubletter existerar.

Domänen coopmastercard.coop.se har dessutom dragits med nedtid och problem med inloggningar och bakomliggande teknik de första veckorna. Coop berättar i en av alla informativa, uppsatta texter att de har svårigheter att svara på alla kundärenden som följde bytet i kanaler som telefon och epost.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Telia släpper första sajterna på egna Contentful, React-plattan, större mängd webbar flyttar inom kort

Den nya sajten är en javaproduktion byggd på Entercards officiella system.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss