Coop släpper CoopNet, nytt koncerngemensamt intranät

In Intranät, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

I en nyhet från Nansen framgår det att hela organisationen bjöds in när Coop tog fram sitt nya, koncerngemensamma intranät CoopNet på EPiServer 8 i april 2015.

Idéer, koncept och önskemål ska ha bearbetats i flera steg. Målet var att bygga ett framtidssäkert internt kommunikationsverktyg som medarbetarna verkligen känner för och till 100% upplever som ett viktigt stöd i det dagliga arbetet.

0mdr
omsätter Coop Butiker & Stormarknader AB

Intranätet är sedan start uppbyggt med ett flertal mätpunkter för analys och att hela tiden lära sig av de anställdas beteenden. Vad på intranätet används, vilka delar kräver för många klick och vad bör vi bättre lyfta fram i nästa version?

Det finns tydliga grafer kring viktig statistik inom Coop, personligt utformade nyhetsblock för varje anställd samt affärsmässiga styrdokument tillgängliggjorda på ett tilltalande sätt.

Vidare innehåller nya CoopNet även en egen social ”Coop mini-Facebook” del som låter anställda ”lika”, följa varandra och skriva upp sig för påminnelser eller blogga.

Steve Werme, projektledare vid Nansen, berättar att:

” – Ribban är satt högt för intranät inom svensk retail och globala intranät generellt. Fantastiskt kul agilt projekt med en van beställare samt vårt snabbrörliga fullserviceteam från Nansen.”

Allt designades och togs fram av den digitala byrån Nansen.

Leave a Comment