CoverItLive nästa aktör att visa egen reklam på Aftonbladet.se

In Featured, Gratis, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Aj då Aftonbladet.se, Expressen.se, SvD.se, DN.se med flera. Nu väljer kanadensiska DemandMedia med CoverItLive att utnyttja sitt licensavtal och drar nytta av all den trafik ni genererat åt dem.

I sin widget kör de upp en 250*230 pixlar stor, 10 sekunders lång annons i bulk-textformat.

Aftonbladet.se och SvD.se använder vid valda tillfällen dessa CoverItLive på så framlyfta platser som i topp på startsidan.

Vissa av aktörerna ovan har valt att köpa loss licenser och slipper då reklam, men som ni ser på bilden här bredvid gäller det inte alla CoverItLive-implementationer hos t ex Aftonbladet.se.

Vi påtalade även i fjol att Aftonbladet.se’s tjänsteleverantör AddtoAny har rätt att lägga in egen reklam på t ex varenda artikelsida på Aftonbladet.se. Den tjänsten har nu våren 2011 bytts ut mot de två dela-aktörer som MKSE.com förespråkat ett tag, egna Facebook och Twitter-ikoner. Sämre statistikuppföljning på antal klick, men mer kontroll över exponerad copy/eventuell reklam.

Alla dessa tjänster onlinetidningar och större webbeställare stoppar upp i sin portfolio är freeconomic-njutbara, men bara ett tag. Och den perioden börjar uppenbarligen närma sig sitt slut på allt fler sätt.

Google Maps är en till gratis-tjänst idag som de försiktiga valt att undvika för att inte lägga alltför mycket utvecklingstid inom ett licensavtal som snart kan komma att dra nytta av vissa klausuler.

Kommentarer

  1. Det stämmer inte i Aftonbladets fall. Vi har valt att sedan starten betala för en full licens. Den skärmdump du visar är en partnersajt som ligger på dagensmedia.se.

  2. Nej, du skriver att CoverItLive är nästa aktör att visa egen reklam på aftonbladet.se, vilket inte stämmer. Dagensmedia.se är inte aftonbladet.se.

Leave a Comment